Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΚΕ: Προβλήματα με τη χορήγηση αδειών Ειδικού Σκοπού και Κανονικής Άδειας


Παραθέτουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ: Σύμφωνα με έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε.) και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το στρατιωτικό προσωπικό, σχετικά με τον τρόπο χορήγησης της Άδειας Ειδικού Σκοπού και της Κανονικής Άδειας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία δικαιούνται Άδειας Ειδικού Σκοπού, τους γνωστοποιήθηκε ότι αντί της άδειας Ειδικού Σκοπού, θα τους χορηγηθεί το υπόλοιπο των ημερών Κανονικής Άδειας και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις με την υποχρεωτική χορήγηση αυτής, παρόλο που με έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), ειδικώς για ετούτη τη χρονιά (2020), λόγω των ειδικών καταστάσεων, η κανονική άδεια απουσίας των στελεχών δόθηκε η δυνατότητα να χορηγηθεί έως και την 28η Φλεβάρη 2021.

Επισημαίνουν ακόμη το γεγονός ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν υπόλοιπο Κανονικής Άδειας, αυτό δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των ιδίων, αλλά στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες που προέκυψαν, λόγω των παρατεταμένων επιφυλακών υψηλής ετοιμότητας, αλλά και της εφαρμογής μέτρων λόγω του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να μην είναι ήταν εφικτή η χορήγηση του υπολοίπου κανονικής άδειας.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη χορήγηση της προβλεπόμενης άδειας Ειδικού Σκοπού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι την υποκατάστασή της με την Κανονική Άδεια που δικαιούνται τα στελέχη, για άλλους λόγους;

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια