Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Πυροσβέστες Στερεάς Ελλάδας απαντούν στην ΕΑΚΠ


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση των Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδας: Αυτή τη φορά επεκτάθηκαν σε έξι (6) μόνο σελίδες … Οι βολές κατά του προεδρείου της Ένωσης αναμενόμενες, αναμασημένες από το παρελθόν ως επί το πλείστων αλλά εμπλουτισμένες αυτή τη φορά και με νέες, όπως ότι εκφράζουμε «πολιτικά επιχειρήματα του πιο ακραίου και πρωτόγονου αντικομουνισμού»!!! Ας πάρουμε όμως ένα – ένα τα σπουδαία, συνεχώς επαναλαμβανόμενα επιχειρήματά τους:

   Εγκαλούμαστε από την ΕΑΚΠ, ότι δεν προβαίνουμε σε κινητοποιήσεις, ένα επιχείρημα για το οποίο έχουμε ήδη τοποθετηθεί και σε πρότερο χρόνο, πρίν την ψήφιση του Ν.4662/2020. Το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν οκτώ (8) άτομα, με σκοπό την μεγάλη ανατροπή, προσφέρει το άλλοθι της ισχυρής αγωνιστικότητας και της μοναδικότητας των αγώνων! Δεν υπήρξαμε ποτέ αρνητές των κινητοποιήσεων, άλλωστε η συμμετοχή μας σε αυτές όπου και όταν κατά το παρελθόν έλαβαν χώρα, ξεπερνούσαν κατά πολύ το περίσσευμα της δικής τους αγωνιστικότητας, που εξαντλούνταν σε 3-4 άτομα σε μία από τις μεγαλύτερες Περιφέρειες της χώρας!

  Εγκαλούμαστε ότι αποκρύψαμε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του 2020 από τη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης, την ώρα που τεχνηέντως αποκρύπτουν ότι, ο εν λόγω απολογισμός κοινοποιήθηκε στην ώρα του στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., σε συνεδρίαση από την οποία απουσίαζαν, όχι βεβαίως επειδή  δεν ενημερώθηκαν! Άλλη μια φορά ψευδόμενοι και αυτό δηλώνει πολλά! Όλοι παρέλαβαν τον απολογισμό πλήν αυτών, όλως τυχαίως! Ως προς την διεξαγωγή της Γ.Σ., επίσης αποκρύπτουν ότι και τις δύο φορές, δηλαδή τον Μάρτιο και τώρα, αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας και για κανέναν άλλο λόγο! Συνεχείς οι προσπάθειες παραπλάνησης, οι οποίες πέφτουν στο κενό…

  Εγκαλούμαστε – το φαιδρότερο όλων- για προσπάθεια κατασυκοφάντησης της ΕΑΚΠ! Εδώ γελάμε!

  Την ώρα που μας αποκαλούν, χρόνια τώρα, συμβιβασμένους, ντελιβεράδες ιδιωτικών συμφερόντων, προβοκάτορες, και τόσα άλλα, νιώθουν συκοφαντημένοι! Επίσης εκφράζουμε «επιχειρήματα του πιο ακραίου και πρωτόγονου αντικομουνισμού», όταν οι ίδιοι με όσα πρεσβεύουν, προβάλλουν ως εκφραστές ενός εμμονικού και παρωχημένου λόγου, εκ πεποιθήσεως ευρισκόμενοι πάντα απέναντι σε όλους και σε όλα, αρνούμενοι να αντιληφθούν ότι οι ίδιοι περιχαρακώνουν την «αγωνιστικότητά τους», παγιδευμένοι στα στενά κομματικά τους όρια! Η αποδοχής τους σε κάθε δημοκρατική έκφραση των συναδέλφων, η καλύτερη ένδειξη γι’ αυτό!  

   Προβαίνουν επίσης στη βαρυσήμαντη αυτή ανάλυσή τους και σε άλλο ατόπημα, για το οποίο δεν δικαιολογούνται με βάση την «ανιδιοτέλεια» τους! Προσπαθούν να εγείρουν θέμα σχετικά με την παραίτηση του Αντιπροέδρου της Ένωσης, οι  λόγοι της οποίας, όπως ακριβώς αναφέρει και η σχετική επιστολή του, είναι καθαρά προσωπικοί.

   Επί των ζητημάτων της υπηρεσιακής μας λειτουργίας, τα οποία και αποτέλεσαν αντικείμενα της συνάντησης με τον Αρχηγό Π.Σ. (θεσμική υποχρέωση της Ένωσης και όχι παραπλανητική ενέργεια σύμφωνη με τα δικά τους ήθη), τους απαντάμε ότι για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Περιφέρειά μας (παραπέμπουμε σε προηγούμενες παρεμβάσεις μας, διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας) αλλά και γενικότερα ζητήματα όπως αυτά της αναδιοργάνωσης της οργανικής δύναμης και κατανομής της, των επιφυλακών του προσωπικού, η Ένωσή μας έχει κάνει γνωστές τις θέσεις της στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε, αναμένοντας την εξέλιξή τους.

   Ειδικότερα, για το θέμα των επιφυλακών, που απασχολεί σε μέγιστο βαθμό το σύνολο των Υπηρεσιών της χώρας εξαιτίας της παράνομης εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου και αποτελεί τώρα ένα ακόμα πεδίο εκμετάλλευσης από τους «αγωνιστές» της ΕΑΚΠ, τους θυμίζουμε ότι εμείς ήμασταν αυτοί που στις 30.7.2019 στοχοποιηθήκαμε καταγγέλοντας επιφυλακές σε Υπηρεσία της Περιφέρειας με ονοματεπώνυμα, κάτι που ποτέ δεν έχουν κάνει! Αλήθεια τότε που ήταν οι λαλίστατοι αγωνιστές; Γιατί δεν εξέφρασαν τη στήριξή τους στο προεδρείο; Προφανώς γιατί λειτουργούν κατά το δοκούν! Επίσης κάνουν νύξη για τη Λακωνία, αποκρύπτοντας ότι το «συμβιβασμένο» προεδρείο της ΕΥΠΣ Λακωνίας, κατάγγειλε στις 08.09.2020 τις παρανομίες και τις πολιτικές σκοπιμότητες της πυρασφάλειας των Κυθήρων με ό,τι επακόλουθα υπήρξαν. Απόλυτη σιωπή και σ’ αυτή την περίπτωση!

   Τέλος για το θέμα της μετεγκατάστασης του Π.Κ. Αταλάντης, η Ένωσή μας έχει εκφράσει επίσημα την αντίθεσή της με ανακοίνωση της 24.01.2018, για τον προφανή λόγο ότι η ενέργεια εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρείας κατασκευής, παραβλέποντας την επιχειρηματολογία της τοπικής κοινωνίας αλλά και τις ανάγκες πυρασφάλειας της περιοχής.

    Συνάδελφοι, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, προσπαθούμε χωρίς φανφάρες και ουτοπικά αφηγήματα να βρισκόμαστε, με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε, δίπλα στο συνάδελφο.

    Καλό θα ήταν να αποφεύγονται διχαστικές ρητορικές, όπως εκφράστηκαν στην ανακοίνωση της ΕΑΚΠ ενώ διαβεβαιώνουμε ότι δεν τρέφουμε αισθήματα αντικομουνισμού, θα ήταν άλλωστε περιττό λόγω της περιορισμένης δυναμικής του.

   Εμείς με ρεαλισμό και πάνω απ’ όλα ειλικρίνεια, επιδιώκουμε να βελτιώσουμε την υπηρεσιακή του καθημερινότητα. Τα όρια μας ούτως ή άλλως προκαθορισμένα: Δεν νομοθετούμε, δεν συνδιοικούμε, δεν ήταν και δεν είναι αυτός ο ρόλος μας, παρεμβαίνουμε με κάθε τρόπο και όπως μπορούμε! Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στους «ανιδιοτελείς αγωνιστές» …

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  

 

                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                              Κοτρώνης Παναγιώτης                                             Υφαντής Ευάγγελος








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια