Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε αναρχικούς από καταλήψεις εστιάζονται οι έρευνες


Ατομα με συμμετοχή στις καταλήψεις αναρχικών που εκκενώθηκαν το προηγούμενο διάστημα εκτιμούν στην ΕΛ.ΑΣ. ότι συμμετείχαν στην επίθεση κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) Δημήτρη Μπουραντώνη. 

Τα στελέχη της ασφάλειας έχουν στρέψει την προσοχή τους σε αντιεξουσιαστές με ενεργό ρόλο στις καταλήψεις «Βανκούβερ» (το κτίριο ανήκει στο ΟΠΑ), GARE καθώς και εκείνων στην περιοχή του Κουκακίου, οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο επιχειρήσεων το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019. Υπολογίζεται ότι πήραν μέρος περίπου 15 άτομα. 

Οι περισσότεροι πιθανολογείται ότι δεν είναι φοιτητές, ενώ είναι υπό διερεύνηση εάν χρησιμοποίησαν ή συντόνισαν τη δράση τους στο στέκι αναρχικών στο υπόγειο του κτιρίου. 

Πρόκειται για τον χώρο που εκκενώθηκε τον Νοέμβριο του 2019, με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να διευκρινίζουν ότι μετά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. ο χώρος έπαψε να χρησιμοποιείται ως ορμητήριο. 

Ο κ. Δημήτρης Μπουραντώνης έχει κληθεί να καταθέσει στην κρατική ασφάλεια. Καθώς ένα-δύο από τα άτομα που πήραν μέρος στη διαπόμπευσή του δεν είχαν καλύψει τα χέρια τους με γάντια, το σακάκι και το πουκάμισο του πρύτανη θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για το ενδεχόμενο να βρεθεί DNA των δραστών. Θα γίνει έρευνα και στο γραφείο του για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ έχει ζητηθεί η άρση τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διαπιστωθεί εάν πριν ή μετά το περιστατικό έχουν καταγραφεί στην περιοχή επικοινωνίες, που μπορούν να θεωρηθούν «ύποπτες». Ακόμα, γίνεται προσπάθεια να συλλεγούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας περιμετρικά του πανεπιστημίου για το ενδεχόμενο να έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών πριν καλύψουν με κουκούλες τα πρόσωπά τους. 

Της επίθεσης στον πρύτανη του ΟΠΑ είχε προηγηθεί στις 9 Οκτωβρίου ο βανδαλισμός της Πρυτανείας του ΕΜΠ ως απάντηση στην εκκένωση του μέχρι πρότινος υπό κατάληψη κτιρίου «Γκίνη». Οι μισοί από τους δράστες εκτιμάται ότι ήταν κορίτσια. 

Τέλος, η ΕΛ.ΑΣ. ελέγχει πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών που έφτασαν στην ασφάλεια μετά την ανακοίνωση της επικήρυξής τους για το ποσό των 100.000 ευρώ.

 

Γιάννης Σουλιώτης

https://www.kathimerini.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια