Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς δρούσε η σπείρα των ναρκωτικών της Γκράβας


Ο τυχαίος έλεγχος που έκαναν πριν από λίγο καιρό αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έβγαλε «λαβράκι». Πού να ήξεραν όμως ότι παραλίγο να ξέφευγε ο… «καρχαρίας» του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του astinomiko.gr, ένας από τους δύο αρχηγούς των ομάδων εντοπίστηκε από μια περιπολία της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Όταν θέλησαν να τον ελέγξουν κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με κάτι… διαφορετικό.

Στον σωματικό έλεγχο βρήκαν στις τσέπες του τριάντα χιλιάδες ευρώ αλλά και ποσότητα χασίς. Ο νεαρός δεν μπορούσε να δικαιολογήσει το μεγάλο ποσό και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω. «Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας να θορυβηθούν και να είναι ακόμα πιο προσεκτικά ενώ και για ένα χρονικό διάστημα προσπάθησαν να μετριάσουν την δραστηριότητα τους» λέει στο astinomiko.gr ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Η έρευνα ήταν σε εξέλιξη εδώ και περίπου ένα χρόνο αλλά λόγω της πανδημίας δημιουργήθηκαν διάφορα προβλήματα. Αυτό βέβαια έδωσε την δυνατότητα στους αστυνομικούς να έχουν πλήρη εικόνα για τα πρόσωπα που αναζητούσαν. Οι δεκατέσσερις συλληφθέντες είναι ηλικίας από 20 έως 44 ετών ενώ ανάμεσα τους είναι και ένας αλλοδαπός, πολωνικής καταγωγής.

Με τον συγκεκριμένο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ασχοληθεί και η Κρατική Ασφάλεια καθώς είχε συμμετοχή σε επεισόδια. «Μια από τις δυο διόδους εφοδιασμού ναρκωτικών ήταν και η περιοχή των Εξαρχείων, όπου σύχναζε ο συγκεκριμένος. Η άλλη ήταν από την γειτονική Αλβανία όπου η τιμή είναι πιο χαμηλή με αποτέλεσμα να δίνει μεγαλύτερο κέρδος στα μέλη των συμμοριών που το πουλάνε» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση όλους αυτούς τους μήνες.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, τα κέρδη των δυο ομάδων από την διακίνηση των ναρκωτικών ήταν πολύ μεγάλα ενώ βρέθηκαν και εμβάσματα προς το εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που αποκαλύπτει το astinomiko.gr και δείχνει την οικονομική άνεση των μελών.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΣΠΕΙΡΑΣ :

-Έλα

-Έλα αδελφέ τι κάνεις;

-Έλα αδελφέ τι έκανες;

-Εντάξει, τι έκανες εσύ;

-Τίποτα ήσυχα, να εδώ.

-Που είσαι, είσαι στο σπίτι;

-Στο σπίτι είμαι αλλά έχω κόσμο εδώ είμαστε πολλά άτομα. Θα περάσεις κατά τις 22:00 ώρα;

-Έλα γιατί έχω μια κουβέντα, η γριά έχει φύγει.

-Ήθελα να σου πω για το δεκάρικο ρε αδελφέ μου, το ακύρωσαν, δεν έδωσα το δεκάρικο.

-Εντάξει, δεν πειράζει, δεν υπάρχει πρόβλημα γι αυτά τα πράγματα, ξέρεις τι ήθελα εγώ από εσένα.

-Τι;

-Θέλω 5 χιλιάδες, τα έχεις;

-Πέντε χιλιάδες για εσένα τα γαμάω όλα, έλα σε μια ώρα να τα πάρεις, σε μια ώρα αδελφέ.

-Σε μια ώρα;

-Ναι πιο γρήγορα δεν μπορώ να στα κάνω.

-Οκ αδελφέ με ακούς;

-Ναι τι; Έλα κατά τις 23:00 που θα έχουν φύγει τα παιδιά. 23:30 θα είμαστε μόνοι μας, εντάξει αδελφέ;

-Εντάξει.


https://astinomiko.gr

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια