Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μοιράζουν δικόγραφα χωρίς να αστυνομεύουν - Κείμενο αναγνώστη


Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Χρόνια τώρα έχουν κατατεθεί προτάσεις από διάφορα μέλη της Π.Ο.ΑΞΙ.Α, της Π.ΟΑ.ΣΥ, διαφόρων άλλων οργανώσεων, ακόμα και απλών πολιτών ώστε να βγουν επιτέλους στον δρόμο οι αστυνομικοί που εν έτη 2020 μοιράζουν ακόμα δικόγραφα. Με λίγα λόγια στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

  Επιτακτική ανάγκη κρίνεται, για την εξοικονόμηση μεγάλου αριθμού προσωπικού που απασχολείται καθημερινά με τέτοιου είδους θέματα, η αποστολή δικογράφων και κλήσεις μαρτύρων να γίνεται μέσω taxisnet με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου email, όπως άλλωστε σήμερα λαμβάνει χώρα η φορολογική ενημερότητα για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα στη χώρα μας. 
Ακόμα και το πόθεν έσχες υποβάλλεται σήμερα ηλεκτρονικά. Διατραπεζικές συναλλαγές γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Ακόμα και η αλληλογραφία μεταξύ των υπηρεσιών σε πολλές περιπτώσεις γίνεται ηλεκτρονικά. Γιατί να μην γίνει το ίδιο και με τις επιδόσεις δικογράφων.

Την στιγμή που το Σώμα μαστίζεται από έλλειψη προσωπικού δεν μπορεί να διατίθενται τόσοι πολλοί αστυνομικοί στο πάρεργο των επιδόσεων και να απουσιάζουν από τα ουσιαστικά καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, υπάρχουν σύγχρονοι και εναλλακτικοί τρόποι ώστε οι επιδόσεις δικογράφων να γίνονται με ψηφιακό τρόπο. Με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση των φυσικών προσώπων μέσω κωδικών taxinet και σε συνδυασμό με την αποστολή μηνύματος email ή SMS στο κινητό τηλέφωνο του ενδιαφερομένου, αλλά και την τηλεφωνική επιβεβαίωση της παραλαβής του εγγράφου, είναι εφικτή και μπορεί να πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική επίδοση, χωρίς να διαταράσσεται η μυστικότητα της διαδικασίας και η απόδειξη της παραλαβής.

Αποτέλεσμα της υλοποίησης αυτής της διαδικασίας θα είναι η αποδέσμευση αστυνομικού προσωπικού από το πάρεργο αυτό και η ενασχόληση του με θέματα αμιγούς αστυνόμευσης.

Όλα αυτά βέβαια είναι χιλιογραμμένα αλλά ουδείς ασχολείται από τους κυβερνούντες. Λένε απλώς θα θα θα θα και θα. Τα οφέλη από τη (μη πιθανή) αποδέσμευση των αστυνομικών από τα δικόγραφα θα είναι πολλά όπως 
1) Το προσωπικό θα ασχοληθεί επιτέλους με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Το ίδιο ισχύει για τα εκατοντάδες υπηρεσιακά οχήματα που θα αποδεσμευθούν και θα διατεθούν για εποχούμενη περιπολία.
 2)  Πολίτες και Αστυνομικοί δεν θα έρχονται σε επαφή, μειώνοντας τις πιθανότητες μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού
 3) Το κράτος θα εξοικονομήσει τεράστια ποσά από την απαλλαγή του  κόστους χρήσης και συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων, του κόστους της συμβατικής αλληλογραφίας, του κόστους της γραφικής ύλης και φυσικά του κόστους των χιλιάδων εργατοωρών που χάνονται.

Πρέπει επιτέλους να υπάρξει κάποια κυβέρνηση στην Ελλάδα που να κατανοήσει ότι η θέση του αστυνομικού είναι δίπλα στον Πολίτη, στην Κοινωνία και για την καταπολέμηση του εγκλήματος και μόνο και όχι να έχει αστυνομικούς ταχυδρόμους.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BLOKO.








Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Αυτό που περιγράφει ο συνάδελφος είναι μια πραγματικότητα , αλλά πιστεύω πως αν δεν ήταν να ξεβολευτουν κάποιοι θα είχε ήδη γίνει. . Δεν είναι μόνον οι επιδόσεις ( οι οποίες είν'απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και περιγράφει σωστά ο συνάδελφος) είναι κ άλλα καθήκοντα που κακά τα ψέματα.. Είναι πιο ξεκούραστα 8ωρα με απαλλαγές από αλλά πιο ουσιώδη καθήκοντα. Σε όποιο τμήμα δούλεψα, πραγματική υπηρεσία προσέφεραν οι αξυπ και οι περιπολίες ( αυτό που πρέπει να κάνει ένας αστυνομικός), συν μέτρα τάξης κτλ.. Τώρα υπογραμματεις αρχειοθετες , υποδιοικητες ,ταυτότητες κ λοιπά σουξου μουξου μανταλάκια έπρεπε να έχουν κοπεί εδώ και χρόνια, είτε με μεταφορά αρμοδιοτήτων είτε με περιορισμο της γραφειοκρατίας. Με αυτό το τρόπο και θα μοιράζονταν καλύτερα ο φόρτος εργασίας και θα έκανε ο καθείς περισσότερο αστυνομικα καθήκοντα..εξόν κ αν δε του αρέσει.. Σε αυτή τη περίπτωση με τη συμπλήρωση των απαραίτητων ετών ( η και νωρίτερα αν αποβαίνει σε εμπόδιο για την ανάπτυξη της προσωπικότητας) με μιαν αιτησουλα.. Όλα λύνονται.
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Πολύ σωστά τα λέει ο συνάδελφος, η αστυνομία έχει καταντήσει ταχυδρόμος της κάθε δημόσιας υπηρεσίας. Πρεπει επιτελους αυτο το χάλι να σταματήσει. Από ποιο άρθρο του Κ.Π.Δ. προβλέπεται ότι η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να επιδίδει εγγραφα π.χ του τελωνείου ή ακόμα και λιμενικών αρχών?