Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η μόρφωση και η υγεία των παιδιών μας τελούν υπό κατάληψη από την Κυβέρνηση - κείμενο αστυνομικού


Το κείμενο που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών: Για άλλη μια φορά δυστυχώς τα σχολεία έκλεισαν, έκλεισαν με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, μιας και που δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο, εν μέσω πανδημίας, για την μόρφωση και υγεία των παιδιών μας.

 Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, Σύλλογοι Γονέων και πολλοί άλλοι φορείς πολύ πριν ανοίξουν τα σχολεία, φωνάζαμε…

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΙΣΟΤΙΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

 Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά, αδιαφόρησε και όχι μόνο αδιαφόρησε, αλλά και υπέπεσε σε συνεχόμενες εγκληματικές παραλείψεις ή και μέτρα που μόνο την υγεία όλων μας δεν διασφάλιζε, αλλά την εξέθεταν σε θανάσιμο κίνδυνο.

 ΑΠΟΔΕΙΞΗ: ΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΡΓΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 Φάνηκε ξεκάθαρα ότι θεωρούν την υγεία όλων μας, ως ασύμφορο κόστος και μας άφησαν όλους έρμαια της πανδημίας! Το ίδιο ξεκάθαρα φάνηκε ότι θεωρούν και τη μόρφωση των παιδιών μας ως ασύμφορο κόστος. Ενώ ζητούσαμε από το πρώτο κύμα της πανδημίας να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την εκπαίδευση των παιδιών μας και την διασφάλιση της υγείας τους όπως, καθαρίστριες στα σχολεία, ολιγομελή τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, προμήθεια ηλεκτρονικών μέσων σε περίπτωση νέου lockdown, ενίσχυση των δημοσίων υγειονομικών δομών υγείας κ.λ.π., τίποτα από όλα αυτά δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά αντιθέτως αύξησαν τα τμήματα στα σχολεία με το νέο εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, ελλείψεις εκπαιδευτικών σε πολλά σχολεία μέχρι και σήμερα, δεν προσλήφθηκε επαρκές προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία, μηδενικά προληπτικά τεστ, δεν προμηθεύτηκαν ηλεκτρονικά μέσα, δεν ενισχύθηκαν οι δημόσιες δομές υγείας. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να αποτελούν τα σχολεία κινητές υγειονομικές βόμβες, αλλά και να υποβαθμίζεται η μόρφωση των παιδιών μας.

 Βέβαια πρέπει να πούμε και τα «θετικά» μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, όπως οι μάσκες τις οποίες θα τις έχουν τα παιδιά μας για την ενηλικίωση τους, τα παγουρίνο μινιατούρες τα οποία θα έχουν για να θυμούνται την γενναιοδωρία της Κυβέρνησης. Τις κάμερες που έβαλαν στα ιδιωτικά σχολεία για να μην χάνουν οι σχολάρχες τα εισοδήματά τους. Αλλά το κυριότερο μέτρο που πήρε η Κυβέρνηση, μιας και δεν ήθελαν να πάρουν άλλα μέτρα που θα κοστίσουν, εγκαταλείποντας μας εν ελέω της πανδημίας, ήταν αυτό της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και πρέπει να είμαστε όλοι ευγνώμονες. 

 Γιατί πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι μας, ότι ατομική μας ευθύνη είναι να μην δεχτούμε αυτές τις πολιτικές εγκατάλειψης και αδιαφορίας για το μέλλον και την υγεία των παιδιών μας. Ατομική μας ευθύνη είναι πλέον να μην αφήσουμε τα παιδιά μας αμόρφωτα, ακυρώνοντας τις πολιτικές αυτές που τα διώχνουν από τα σχολεία τους. Ατομική μας ευθύνη είναι πλέον να επιβιώσουμε από την πανδημία, λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Ένας πατέρας Αστυνομικός

 

… Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες.

Είναι τέτοια που αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο δεν έχουμε ελπίδα.

Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει θα χαθούμε.

Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε…

Μπέρτολτ Μπρεχτ: Κουράστηκες

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια