Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ελλάδα βάζει λουκέτα στα Τζαμιά και ποινικοποιεί την θρησκευτική έκφραση των Μουσουλμάνων


Στα χνάρια της Γαλλίας φαίνεται ότι κινείται η Ελλάδα μετά τα λουκέτα που επιβάλλει σταδιακά στα «παράνομα», όπως τα αποκαλεί, Τζαμιά της Αθήνας, με το επιχείρημα της ύπαρξης ενός επίσημου χώρου λατρείας που ανήκει στο Ελληνικό κράτος.

 

Ωστόσο οι χώροι είναι νόμιμοι και λειτουργούν με καταστατικά σωματείων που προβλέπουν την θρησκευτική έκφραση των πιστών, συμπεριλαμβανομένης και της προσευχής σε συνάθροιση. Παρολαυτα, η Ελληνική Αστυνομία επιβάλλει στους ιδιοκτήτες των χώρων αυτών να κλείσουν, ακόμα κι αν προορίζονται για σύλλογοι. Πιο συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το αστυνομικό τμήμα ομονοίας, μας τόνισε ότι πλέον στο Μουσουλμανικό σωματείο απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε λατρευτική έκφραση των πιστών, ακόμα κι αν ο χώρος δεν προορίζεται ως τζαμί.

 

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα σώματα ασφαλείας, σε συνομιλίες που είχαν με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών Τζαμιών, πριν την ανακοίνωση της έναρξης του επίσημου «Τεμένους», τους διαβεβαίωναν ότι δεν τίθεται θέμα λουκέτου και επιβολής σφραγίσματος. Εξάλλου, ως γνωστόν, εδώ και δεκαετίες οι χώροι λειτουργούσαν σε άψογες συνθήκες, σε όλα τα επίπεδα και εις γνώσιν της ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατικής και ΕΛΑΣ. Για την ακρίβεια οι χώροι αυτοί βοηθούσαν κομβικά στην εύρυθμη λειτουργία των κοινοτήτων και στην εξυπηρέτηση των πιστών σε διάφορα σημεία της χώρας.

 

Με την έναρξη του επίσημου Τεμένους η Ελληνική πολιτεία διαδίδει προς πάσα κατεύθυνση ότι σέβεται τους Μουσουλμάνους καθώς πρόκειται για μια κίνηση που συμβολίζει την «δημοκρατία» και την ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης. Στην πραγματικότητα όμως, τα λουκέτα που αναμένονται σε 80 περίπου ιδιωτικά Τζαμιά, που ορισμένα από αυτά λειτουργούσαν κοντά στα 30 χρόνια στην Ελλάδα, συμβολίζει τον διωγμό της θρησκευτικής έκφρασης των Μουσουλμάνων.

 

Ως προς την φύση του Τεμένους διακρίνουμε πολλά στοιχεία τα οποία παραβιάζουν την έννοια του Τζαμιού. Τα δυο βασικότερα είναι ότι ο χώρος ανήκει στο δημόσιο, δηλαδή σε μη Μουσουλμάνους, οπου κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο Κοράνι (Κοράνι 9: 17-18), όπως επίσης ο χώρος είναι αδογμάτιστος με αποτέλεσμα να προβλέπεται η χρήση του χώρου από Σιίτες, Σουννίτες και άλλων δογμάτων. Είναι σαν να μιλάμε για μια Χριστιανική εκκλησιά η οποία θα παραχωρείται σε Καθολικούς, Προτεστάντες και Ορθόδοξους. Ο καθένας κατανοεί το μέγεθος της αυθαιρεσίας από μεριά των υπευθύνων.

 

Ενώ το Ελληνικό κράτος προσπαθεί να διαφημίσει την δήθεν ανεκτικότητα του προς τους Μουσουλμάνους στο εξωτερικό, έχοντας ως βιτρίνα το Τέμενος, στο εσωτερικό της χώρας αποκαλύπτει το αληθινό αφήγημα του, το οποίο είναι Ισλαμοφοβικό έχοντας ως μοναδικό σκοπό την εξόντωση των Μουσουλμανικών κοινοτήτων. Απόδειξη τα λεγόμενα του βουλευτή της Ν.Δ, Άγγελο Συρίγο. Διαβάζουμε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ΕΘΝΟΣ:

 

«Στην ερώτηση εάν το τέμενος του Βοτανικού μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του συνόλου των μουσουλμάνων που ζουν σε όλες τις περιοχές της Αττικής, ο κ. Συρίγος απαντά: «Η Ελλάδα δεν είναι μουσουλμανική χώρα. Η εμπειρία έχει δείξει ότι μόνο στις μεγάλες γιορτές των μουσουλμάνων υπάρχει ανάγκη για μεγάλους χώρους. Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι το τέμενος στο Βοτανικό μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των μουσουλμάνων που θέλουν να προσευχηθούν».

 

Όσον αφορά στα ζητήματα της ασφάλειας, ο γνωστός καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής σημειώνει ότι «είναι βέβαιο 100% ότι εγκυμονεί κίνδυνος για την κρατική ασφάλεια. Το παράδειγμα από άλλες χώρες μας δείχνει ότι η ριζοσπαστικοποίηση ξεκινά μέσα στα τζαμιά. Οι χώροι προσευχής χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή».

 

Ο βουλευτής προσπάθησε να αποφύγει το ερώτημα του δημοσιογράφου απαντώντας δίχως νόημα ότι «Η Ελλάδα δεν είναι Μουσουλμανική χώρα». Εφόσον δεν είναι Ισλαμική χώρα ως προς τι η κατασκευή του χώρου με δημόσιο χρήμα και μάλιστα η θεσμοθετημένη του μορφή; Και με ποια λογική μπαίνουν λουκέτα στους ιδιωτικούς χώρους που τόσα χρόνια εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των πιστών αθόρυβα δίχως προκλήσεις και κινδύνους; Στη συνέχεια αναφέρει ότι η «εμπειρία» έχει δείξει ότι μόνο στις μεγάλες γιορτές των Μουσουλμάνων υπάρχει ανάγκη για μεγάλους χώρους. Ποια «εμπειρία» είναι αυτή; Ο βουλευτής είναι ανενημέρωτος. Οι Μουσουλμάνοι προσεύχονται καθημερινά 5 φορές την ημέρα και οι άτυποι χώροι προσευχής γεμίζουν κάθε Παρασκευή. Όλοι αυτοί που θα χωρέσουν στο «επίσημο» Τέμενος;

 

Για να γίνει κατανοητός ο παραλογισμός τους, κλείνουν 80 Ισλαμικούς χώρους προσευχής, με τον κάθε ένα χώρο από αυτούς να χωράει με άνεση τουλάχιστον 100 άτομα μέσο όρο και ανοίγουν ένα μόνο χώρο με χωρητικότητα 350 ατόμων. Με άλλα λόγια απαγορεύουν σε χιλιάδες Μουσουλμάνους την πρόσβαση σε χώρο προσευχής, επιτρέποντας μόνο 350 άτομα. Με ποια δικαιολογία και με ποια λογική όλα αυτά; Με την λογική ότι η Ελλάδα δεν είναι Μουσουλμανική χώρα! Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο το μήνυμα του Ελληνικού κράτους που διαμηνύει στους Μουσουλμάνους.

 

Η δικαιολογία που πολλοί παραθέτουν είναι ότι οι χώροι είναι ακατάλληλοι για την συγκέντρωση ανθρώπων, άρα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την παραχώρηση άδειας. Ο ισχυρισμός είναι το λιγότερο αστείος διότι είναι γνωστό το όργιο διαφθοράς στο πολεοδομικό κομμάτι. Επιπλέον οι περισσότεροι χώροι που έλαβαν άδεια είναι προβληματικοί ως προς το νομικό σκέλος και ακατάλληλοι με βάση τα λεγόμενα των «ευαισθητοποιημένων» της ανθρώπινης ασφάλειας. Έχουν δοθεί άδειες σε αποθήκες, σε ημιυπόγεια και ετοιμάζονται να δώσουν και σε πρώην γκαράζ!  Προκύπτει λοιπόν το εύλογο ερώτημα, πως έλαβαν ορισμένοι από αυτούς την σχετική άδεια λειτουργίας ως Τζαμί; Η λεπτομερειακή απάντηση σε μελλοντικό αναλυτικό άρθρο διότι το παρασκήνιο είναι πολύ πλούσιο.

 

Στη συνέχεια επιστρατεύεται η Ισλαμοφοβία και η τρομολαγνεία λέγοντας ότι τα Τζαμιά εγκυμονούν κινδύνους μιας και αποτελούν εστίες ριζοσπαστικοποίησης. Γιαυτο το λόγο, μας πληροφορεί, ότι τα τζάμια «χρειάζονται προσοχή». Με άλλα λόγια για τον βουλευτή, Ισλάμ και Μουσουλμάνοι σημαίνουν τρομοκρατία και φανατισμός σε σημείο που επιβάλλεται η παρακολούθηση τους. Αναφέρει επίσης ότι «Το παράδειγμα από άλλες χώρες μας δείχνει ότι η ριζοσπαστικοποίηση ξεκινά μέσα στα τζαμιά». Πρόκειται για μια αστήριχτη δήλωση μιας και η ριζοσπαστικοποίηση, ως κανόνας, δεν εντοπίζεται στις οργανωμένες Μουσουλμανικές κοινότητες, ούτε στους χώρους λατρείας τους. Απόδειξη αποτελεί το προφίλ του μέσου τρομοκράτη ο οποίος είναι περιθωριοποιημένος, απομονωμένος και αποκομμένος από το σύνολο των πιστών.

 

Δυστυχώς, η πραγματική ριζοσπαστικοποίηση έγκειται στις μεθόδους της ελληνικής πολιτείας, οι οποίες στοχοποιούν και διώκουν τους χώρους λατρείας με το πρόσχημα των αδειών. Στην πραγματικότητα ο σκοπός είναι η εξόντωση των ιδιωτικών Τζαμιών και των κοινοτήτων που πρεσβεύουν. Χώροι οι οποίοι έχουν αποδείξει την λειτουργικότητα τους και την εξυπηρέτηση που προσφέρουν σε ένα τεράστιο πλήθος πιστών που βρίσκεται εντός της Αττικής, το οποίο τώρα θα βρεθεί, εξαναγκαστικά, δίχως τόπο για προσευχή, έχοντας ως αποτέλεσμα η προσευχή να προσφερθεί ιδιωτικά και κρυφά. Αυτό άραγε δεν εγκυμονεί κινδύνους;

 

Συμπερασματικά καταλήγουμε ότι η Ελλάδα, και συγκεκριμένα η πολιτική με το Τέμενος, δεν μπορεί να προσφερθεί ως καύχημα για ελευθερία και σεβασμό των Μουσουλμάνων. Τουναντίον, προσφέρεται ως παράδειγμα εξόντωσης των Μουσουλμανικών κοινοτήτων.

 

Άχμαντ Μ.Ελντίν

Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας

Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)

IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

ahmadeldin.blog







Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ είπε…
Όταν η Αγία Σοφία ξαναγίνει αυτό για την οποία την έφτιαξε ο Ιουστινιανός και όταν ανοίξουν Χριστιανικοί ναοί στην Σ.Αραβία και σε όποια άλλη μουσουλμανική χώρα δεν υπάρχουν τότε κι εσείς να απαιτήσετε αυτά που λέτε Κε ψευτοϊμάμη!!😡😡😡
Αλλιώς αν δεν σας αρέσει είστε ελεύθεροι να πάτε στις χώρες σας όπου θα εκφράζετε ελεύθερα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις σας.
Με απλά λόγια αν δεν σας αρέσει
ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ!!!
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!!🇬🇷
🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να σέβεστε τη Χώρα που σας φιλοξενεί και τους κανόνες της και να μην απαιτείται επισταμένως να σέβεται μόνο η χώρα ότι εσείς ζητάτε. Το άρθρο σας είναι ντροπιαστικό. Μόνο να απαιτείται στον όνομα της θρησκείας σας ξέρετε.
Ο χρήστης Γιάννης είπε…
ΑΜΗΝ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΩΣ ΝΑΟΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι μουσουλμάνοι της Αττικής δεν έχουν ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση με την Τουρκία. Επομένως ο παραλληλισμός με την Αγία Σοφία είναι άτοπος. Η Αγία Σοφία πλέον είναι τζαμί και σε όποιον αρέσει. Εσείς δε που σχολιάζετε εδώ, είστε εθνικιστές, δεν είστε χριστιανοί.