Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακούφιση στις φυλακές Αλικαρνασσού από τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων μετά το κρούσμα


Ανακούφιση από τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ σε υπαλλήλους των φυλακών Αλικαρνασσού, μετά το θετικό κρούσμα σε σωφρονιστικό του καταστήματος κράτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, 12 από τις 18 συνολικά επαφές "υψηλού κινδύνου"  που είχε με συναδέλφους του ο εργαζόμενος του ιδρύματος ελέγχθηκαν μετά το συναγερμό στις φυλακές, με τα σχετικά τεστ που διενεργήθηκαν να βγαίνουν αρνητικά στον ιό.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα από έξι ακόμα δείγματα, αναμένονται και θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ώρες ενώ και οι 18 υπάλληλοι που χωρίστηκαν και ελέγχθηκαν σε τρία γκρουπ,  τέθηκαν προληπτικά σε περιορισμό όπως ορίζεται.

 

Το γεγονός πάντως ότι τα πρώτα αποτελέσματα ήταν αρνητικά δημιούργησε μια αισιοδοξία καθώς ο υπάλληλος κινούνταν σε αρκετούς χώρους, μέσα στις φυλακές γεγονός που είχε προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία ως προς τη μετάδοση του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος ενημέρωσε το βράδυ της Πέμπτης την διοίκηση ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. 

Ο υπάλληλος που εργαζόταν κανονικά όλο αυτό το διάστημα, όπως έγραψε το Cretalive, αισθάνθηκε κάποια συμπτώματα και έκανε το τεστ, το οποίο και βγήκε θετικό. Μάλιστα η Διεύθυνση των Φυλακών, μόλις αισθάνθηκε τα συμπτώματα, δυο ημέρες πριν βγει το τεστ θετικό, ζήτησε από τον υπάλληλο να μείνει σπίτι του.

Η Διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος ενημέρωσε ήδη τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να προχωρήσουν τα σχετικά πρωτόκολλα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 10 ημέρες και μετά από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης των Φυλακών Αλικαρνασσού και των εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες διενεργήθηκαν περιπου 60 τεστ σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους (στην εσωτερική φύλαξη, σε υπαλλήλους διοικητικού προσωπικού καθώς και κρατούμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες).

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια