Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κορονοϊός: Σχέδιο για αεροδιακομιδές από Θεσσαλονίκη για Αθήνα - Γεμίζουν ασφυκτικά οι ΜΕΘ


Εντός της εβδομάδας που ξεκινά αναμένεται να παρουσιάσουν πρόβλημα οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης, εκτιμά στο ethnos.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του τομέα Υγείας, αφού γεμίζουν ασφυκτικά μέρα με την ημέρα με ασθενείς κορονοϊού. Γι αυτό όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές στο ethnos.gr, τα επόμενα 24ωρα θα δημιουργηθεί άλλη μία ΜΕΘ covid σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πάρει μία μικρή ανάσα η συμπρωτεύουσα. Συγκεκριμένα ήδη έχουν ξεκινήσει να μεταφέρονται ασθενείς με άλλα νοσήματα που βρίσκονται σε εντατικές, σε ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να ελευθερωθούν κρεβάτια.

Η νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα διαθέτει 10 κρεβάτια για ασθενείς με κορονοϊό, αλλά εκτιμάται ότι και αυτή δεν θα διαρκέσει πολύ αφού καθημερινά αυξάνονται τα νέα περιστατικά της επιδημίας. Σήμερα η Θεσσαλονίκη διαθέτει 25 κλίνες ΜΕΘ covid κενές, αριθμός που δεν επαρκεί ούτε για λίγα 24ωρα με βάση τη δραματική αύξηση που παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα. Το Σάββατο (31/10) άλλωστε κατεγράφησαν 839 νέα περιστατικά στη Θεσσαλονίκη. 

Γι αυτό όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ ετοιμάζει σχέδιο αεροδιακομιδών προκειμένου αν χρειασθεί μέσα στην εβδομάδα να μεταφερθούν με ελικόπτερα από τη Θεσσαλονίκη ασθενείς με covid στην Αθήνα όπου η εικόνα προς ώρα είναι κάπως καλύτερη.

Οι ΜΕΘ της Αθήνας

Στην Αθήνα μέχρι στιγμής η εικόνα είναι σχετικά καλύτερη από τη Θεσσαλονίκη, αφού διαθέτει 75 με 80 κενές κλίνες ΜΕΘ από τις συνολικά 144. Ωστόσο η καλύτερη αυτή εικόνα δεν αναμένεται να κρατήσει πολύ με βάση το ρυθμό των νέων εισαγωγών. Όπως υπολογίζουν υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Υγείας στο ethnos.gr, εάν συνεχισθεί η αύξηση των σοβαρών κρουσμάτων, σε 10 με 15 ημέρες η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αθήνας θα είναι αντίστοιχη με αυτή της Θεσσαλονίκης. 

Να σημειωθεί ότι σήμερα σε όλη τη χώρα υπάρχουν περίπου 150 κενές κλίνες ΜΕΘ σε διάφορα νοσοκομεία (μαζί με αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης).


Δήμητρα Ευθυμιάδου

https://www.ethnos.gr

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια