Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια ζητήματα έθεσε η Ένωση Αχαΐας στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Αχαΐας: Αντιπροσωπεία της Ένωσης μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τσίτσικα Χαράλαμπο και τον Γενικό Γραμματέα Μπαλάση Γεώργιο, συναντήθηκε χθες 28 Νοεμβρίου 2020, στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα πλαίσια της άτυπης επίσκεψής του στην πόλη μας, με πρωτεύοντα στόχο τον συντονισμό των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού κατά τον φετινό εορτασμό του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Ανδρέα.

 

Κατά την συνάντηση μας με τον κ. Υπουργό τέθηκαν τα βασικά ζητήματα που αποτελούν τις σημαντικότερες διεκδικήσεις της Ένωσης μας και συγκεκριμένα:

 

α. Ανέγερση σύγχρονου κτιρίου Αστυνομικών Υπηρεσιών στην Πάτρα. Για το ζήτημα της ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου ενημερωθήκαμε από τον κ. Υπουργό ότι κατόπιν της πρόσφατης δέσμευσής του, που έλαβε χώρα κατα την προηγούμενη επίσκεψή του στην Πάτρα, έχει ήδη οριστικοποιηθεί η θέση που θα ανεγερθεί, η οποία βρίσκεται στην Εγλυκάδα Πατρών, στον χώρο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) και η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο επίλυσης διαδικαστικών θεμάτων μεταξύ του Υπουργείου μας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με την παραχώρηση της έκτασης.

 

β. Απεμπλοκή των Αστυνομικών δυνάμεων της Αχαΐας από το πάρεργο των μεταγωγών κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Πατρών. Σχετικά με τον ζήτημα της απεμπλοκής των Αστυνομικών από το μέγα πάρεργο των τακτικών και έκτακτων μεταγωγών των κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας από και προς νοσηλευτικά ιδρύματα και δικαστικές αίθουσες και την ανάληψη αυτού του έργου από την αρμόδια ένστολη και ένοπλη υπηρεσία Εξωτερικής Φύλαξης Καταστημάτων Κράτησης (ΥΦΕΚΚ) για το οποίο και ιδρύθηκε, ο Υπουργός ενημερώθηκε εκτενώς και εκ μέρους μας για τις πρόσφατες παρεμβάσεις και τις συναντήσεις μας με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Ελευθέριο Οικονόμου και την Γενική Γραμματέα κ. Σοφία Νικολάου και τις δεσμεύσεις που έχουμε λάβει. Ακόμα ενημερώθηκε για την καταγγελία μας για το θέμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών. Στην συνέχεια του επιδόθηκε πλήρης φάκελος - σύγγραμμα της Ένωσης μας το οποίο περιλαμβάνει όλη την σχετική νομοθεσία που δεσμεύει Αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή μας σε αυτό το πάρεργο εδώ και είκοσι χρόνια και τις παρεμβάσεις μας διαχρονικά. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το ζήτημα και αφού όπως μας δήλωσε υπάρχει ήδη αρκετό προσωπικό στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας, θα γίνει προσπάθεια για την άμεση απεμπλοκή της τοπικής Αστυνομίας από το πάρεργο αυτό.

 

γ. Διακομιδές ψυχασθενών για ακούσια νοσηλεία. Για το συγκεκριμένο πάρεργο των διακομιδών ατόμων με πιθανή ψυχική ασθένεια με το οποίο είναι φορτισμένες οι Αστυνομικές υπηρεσίες από το αναχρονιστικό και φαύλο ισχύον νομικό πλαίσιο, ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για την πραγματικότητα που επιφέρει η συνέχιση της διατήρησης αυτής της αρμοδιότητας στην Αστυνόμευση της Αχαΐας και ιδιαίτερα στις επαρχιακές πόλεις, αφού το μοναδικό περιπολικό όχημα της περιοχής απασχολείται με την διακομιδή του ασθενούς ακόμα και εκτός της περιφέρειας για πολλές ώρες. Ακόμα ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις μας τόσο προς το Υπουργείο μας, κατά το παρελθόν όσο και προς το Υπουργείο Υγείας, αλλά και την πρόσφατη προσπάθεια νομοθέτησης σύγχρονου πλαισίου για την διαδικασία αυτή, η οποία προέβλεπε την διακομιδή των ασθενών αυτών με ειδικά οχήματα του ΕΚΑΒ και υπό την συνοδεία εξειδικευμένων ψυχιάτρων και νοσηλευτών, η οποία όμως δεν τελεσφόρησε. Ο κ. Χρυσοχοΐδης μας δήλωσε ότι θα εξετάσει το ζήτημα για να δοθεί σύντομα σύγχρονης αντίληψης νομοθετική ρύθμιση στο θέμα.

 

Τέλος ο κ. Υπουργός μας ενημέρωσε μετά από ερωτήματα μας αναφορικά με ζητήματα πανελληνίου Αστυνομικού ενδιαφέροντος όπως η θεσμοθέτηση νέου βαθμολογίου στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, η ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων και η παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και οχημάτων στις υπηρεσίες, για τα οποία μας διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και με τον Προεδρό της κ. Γρηγόρη Γερακαράκο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα θεσμοθετηθούν και θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                             ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια