Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιος είναι ο “οπλουργός” της Καλλιθέας – Τι ψάχνει η Ασφάλεια


Σε έναν «φίλο» από τα παλιά πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής. Ίσως όμως έτσι να έβαλαν και «φρένο» σε ένα πρόσωπο που ήξερε να μετατρέπει τα αθώα όπλα τύπου Flobert σε επικίνδυνα πυροβόλα όπλα των 9 χιλιοστών. Πιστόλια που χρησιμοποιούν, κατά κόρον, οι πάσης φύσεως κακοποιοί.

 

Ο 50χρονος Δ.Π. συνελήφθη έξω από μια εταιρεία ταχυμεταφορών να κρατά ένα δέμα, όχι από το χωριό, αλλά από την Σλοβακία. Σύμφωνα με την αστυνομία, «εντός του δέματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, όπλο ( flobert ) τύπου οπλοπολυβόλο, συνοδευόμενο από γεμιστήρες, 100 πλήρη φυσίγγια και 10 ομοιώματα φυσιγγίων».

 

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο, εκμεταλλευόμενος και το νομικό καθεστώς στις χώρες αυτές, εισήγαγε με τα πραγματικά του στοιχεία, από την Τσεχία, τη Σλοβακία και τη Γερμανία όπλα και εξαρτήματα τα οποία στη συνέχεια τροποποιούσε. «Τα συγκεκριμένα όπλα είναι των 6mm αλλά με την τροποποίηση που τους έκανε γίνονταν των 9mm, δηλαδή κανονικά πυροβόλα» λέει στο astinomiko.gr αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έρευνα και σε δυο σπίτια που χρησιμοποιούσε ο 50χρονος στην περιοχή της Καλλιθέας όπου εντόπισαν, μεταξύ άλλων, και εργαλεία για την τροποποίηση των όπλων. «Είναι η πρώτη φορά που είδαμε τέτοιου είδους εξοπλισμό και μετατροπή όπλων. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα μας «δείξουν» πολλά για τα συγκεκριμένα ευρήματα» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης οι ελληνικές αρχές συνεργάστηκαν και με την Υπηρεσία της Αστυνομίας της Σλοβακίας National Crime Agency (NAKA).

 

 

 

Όμως ο 50χρονος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Τον Απρίλιο του 1998, που τότε ήταν γυμναστής, είχε συλληφθεί με έναν ακόμα γνωστό κακοποιό όταν επιχείρησαν να ληστέψουν έναν επιχειρηματία που μόλις είχε κάνει ανάληψη ενός μεγάλου χρηματικού ποσού από την τράπεζα. Λίγες μέρες νωρίτερα, το «δίδυμο» είχε ληστέψει τον υπάλληλο πρατηρίου καύσιμων στο Χαλάνδρι ενώ είχαν κάνει μια ακόμα μεγάλη «μπάζα» όταν λήστεψαν τα γραφεία γνωστής ασφαλιστικής εταιρίας στη λεωφόρο Συγγρού. Τότε μάλιστα, ο… γυμναστής είχε πυροβολήσει τρεις φορές στην οροφή των γραφείων για εκφοβισμό και τραυμάτισε στο κεφάλι δυο ταμίες. Στην κατοχή του Δ.Π είχε βρεθεί μεγάλος αριθμός οπλισμού.

 

Τα χρόνια πέρασαν άλλο «ο λύκος και αν εγέρασε» λέει η λαϊκή παροιμία. Τον Φεβρουάριο του 2004, στο Ελληνικό μαζί με δυο συνεργούς του αντάλλαξε πυροβολισμούς με περιπολικό της Άμεσης Δράσης μετά από ληστεία τράπεζας. Λίγες ώρες αργότερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας που είχαν γίνει «σκιά» της επικίνδυνης συμμορίας τους συνέλαβαν έναν – έναν έξω από το σπίτι πρώην αστυνομικού, στο Παλιό Φάληρο, ο οποίος είχε συμμετοχή στη ληστεία. Αργότερα, ο πρώην αστυνομικός κατηγορήθηκε και για σχέσεις με το περίφημο «Συνδικάτο του εγκλήματος» ενώ την ώρα της επιχείρησης αστυνομικός της Ασφάλειας τον πυροβόλησε στο γόνατο όταν προσπάθησε να ξεφύγει πηδώντας σε μια ταράτσα μονοκατοικίας.

 

Σε βάρος του 50χρονου σχηματίστηκε δικογραφία ενώ παραμένει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας με αστυνομικές αρχές του εξωτερικού για να εντοπιστούν τα «δρομολόγια» του οπλισμού, εντός και εκτός Ελλάδος.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια