Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΚΕ: Δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος


Παραθέτουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ: Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ), επισημαίνονται οι κίνδυνοι που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, όπου εξ αιτίας της φύσης του επαγγέλματος, εκτίθενται σε συνθήκες επικίνδυνες για την υγεία τους, χωρίς μάλιστα αρκετές φορές να υπάρχει η δυνατότητα αποτροπής του κινδύνου μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους, εστιάζουν την προσοχή τους στα στελέχη του Λιμενικού σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου πολύ συχνά καλούνται να διαχειριστούν προβλήματα σχετικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα.

Επίσης, διαπιστώνουν ότι ενώ κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πραγματοποιούν τεστ για τον κορονοϊό σε όλη την Επικράτεια, δε συμβαίνει το ίδιο για τα στελέχη του Λιμενικού τα οποία αναγκάζονται με δικά τους έξοδα να πραγματοποιούν μοριακό τεστ για τον κορονοϊό, καταβάλλοντας ποσά που κυμαίνονται από 50-70 ευρώ.

Τέλος, στην ανακοίνωσή τους, ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να καθιερώσει, για την προστασία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, μοριακό τεστ δωρεάν, τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την καθιέρωση, δωρεάν μοριακών τεστ για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος;

 

Οι βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια