Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μαζική απόβαση “Γκιουλενιστών” στην χώρα


Ομαδικές μετακινήσεις Τούρκων «Γκιουλενιστών» στην χώρα μας, μέσω των κυκλωμάτων που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες, απασχολούν έντονα τις τελευταίες ημέρες τις Ελληνικές Υπηρεσίες Ασφαλείας.

Οι δύο περιπτώσεις που εντοπίστηκαν από το Λιμενικό στο Κατάκολο και την Άνδρο, αφορούν ιδιωτικά μικρά σκάφη, ένα αλιευτικό και μία θαλαμηγό, ενώ έρευνα γίνεται για δύο Τούρκους αστυνομικούς, οι οποίοι συνελήφθησαν στην περιοχή του Κολωνού να έχουν πλαστά ελληνικά δελτία ταυτότητας, γεγονός που σημαίνει ότι βρίσκονται αρκετό χρόνο στην χώρα και ήλθαν σε επαφή με κάποιο κύκλωμα πλαστογράφων.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών όπου εξετάστηκαν, δήλωσαν «Γκιουλενιστές» που προσπαθούν να ξεφύγουν από το καθεστώς Ερντογάν, και για την σύλληψή τους ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία παράλληλα παρακολουθεί και την σύλληψη 20 ακόμη Τούρκων αστυνομικών στο Κατάκολο, οι οποίοι έφτασαν στην Ελλάδα με αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν ένας Πανεπιστημιακό, ένας Βουλευτής και ένας δημοσιογράφος, οι οποίοι επίσης δήλωσαν διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν, και ταξίδεψαν μαζί με 10 Κούρδους, και 40 παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν με το συγκεκριμένο σκάφος.

Το δεύτερο τουρκικό σκάφος, εντοπίστηκε στην Άνδρο και ο κυβερνήτης του συνελήφθη για παράνομη είσοδο στην χώρα. Παράλληλα στην Κάρυστο αστυνομικοί εντόπισαν 42 παράνομους μετανάστες, μεταξύ των οποίων τρείς γυναίκες και δύο παιδιά.

Και για αυτή την περίπτωση ερευνάτε το εάν μαζί με τους μετανάστες έφτασαν στην Εύβοια και Τούρκοι αστυνομικοί ή στρατιωτικοί και εάν ναι, που βρίσκονται τώρα.

Τις έρευνες παρακολουθεί στενά και η ΕΥΠ, αφού λόγω την διαρκούσης έντασης στο Αιγαίο διατυπώνονται φόβοι για την δραστηριοποίηση πυρήνων Τούρκων πρακτόρων που πιθανόν θα φτάσουν στην Ελλάδας σαν «διωκόμενοι Γκιουλενιστές».

 

https://astinomiko.gr











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια