Σκαρφάλωσε σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο για να γλιτώσει από το θάνατο


Λαθρεπιβάτης με αναπηρία (έχει μόνο ένα χέρι) μπήκε παράνομα- σκαρφαλώνοντας λένε οι πληροφορίες-  σε πλοίο ελληνικής σημαίας από λιμάνι της Γουινέας και αύριο το πλοίο φθάνει στους Καλούς Λιμένες για ανεφοδιασμό. Πρόκειται για μια απίστευτη ιστορία που αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες κι ενώ το ελληνικό δεξαμενόπλοιο βρισκόταν εν πλω.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν νεαρής ηλικίας άνδρα από τη Λιβερία, ο οποίος έγινε λαθρεπιβάτης  για να μην τον σκοτώσουν στη χώρα του, όπως φέρεται να είπε. Μάλιστα, όταν βρέθηκε ήταν σε άσχημη κατάσταση, τρομαγμένος και πεινασμένος από την  παραμονή του στο πλοίο.

Ο εντοπισμός του έγινε πριν λίγα 24ωρα και αμέσως ενημερώθηκε το Λιμενικό Σώμα , η Αστυνομία, αλλά και οι υγειονομικές Αρχές. Με την άφιξη του πλοίου στους Καλούς Λιμένες αναμένεται να γίνει η αποβίβασή του, θα του γίνει τεστ για τον κορωνoϊό, θα συλληφθεί και θα ακολουθηθούν οι  διαδικασίες για τον επαναπατρισμό του.

Σύμφωνα με το διοικητή των Λιμενικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Σπύρο Πασσάκο «θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες και θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα για την περίπτωση του νεαρού αλλοδαπού».

Θάνος Περβολαράκης

 https://creta24.gr