Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χειροπέδες σε "επαγγελματίες" κλέφτες από το Διαρρηκτών - Οι φωτογραφίες και τα ενοικιαζόμενα ΙΧ


Στα χέρια του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας έπεσαν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, τρία μέλη συμμορίας κλεφτών, δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι τους υπήκοοι Γεωργίας και σεσημασμένοι.
Σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών του Διαρρηκτών, οι κακοποιοί επέλεγαν τις περιοχές, όπου ήθελαν να χτυπήσουν, αλλά πήγαιναν εκεί με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, τα οποία στάθμευαν μακριά από τον στόχο τους. Φρόντιζαν, μάλιστα, να ενοικιάζουν αυτοκίνητα "κοινά" για να μην τραβούν τα βλέμματα ούτε πολιτών ούτε αστυνομικών.
Ένα από τα μέλη εισέβαλε στο σπίτι - στόχο, αλλά ήταν σε συνεχή επικοινωνία, μέσω κινητού τηλεφώνου - "φάντασμα", με τον τσιλιαδόρο στον οποίο φρόντιζε να δίνει τα χαρακτηριστικά των ενοίκων, αφού πρώτα είχε παρατηρήσει τις φωτογραφίες τους, τις οποίες είχε δει μέσα στο σπίτι.

Οι διαρρήκτες χρησιμοποιούσαν ασημόχαρτο για να αντιγράφουν τα κλειδιά και άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, ακόμα και ποτά. 
Σημαντικό ρόλο για την λειτουργία της οργάνωσης είχε ο 35χρονος συλληφθείς , που κατείχε κυρίως τον ρόλο του τσιλιαδόρου, ενημερώνοντας τα μέλη που δρούσαν εντός των οικιών για την κίνηση έξω από αυτές αλλά και τους ενοίκους που εισέρχονταν στην πολυκατοικία. Επίσης κατείχε σημαντικό ρόλο και ως προς την περαιτέρω διάθεση των αφαιρεθέντων αντικειμένων, αλλά και  την επικοινωνία με τα διάφορα καταστήματα ενοικίασης οχημάτων, από τα οποία προμηθεύονταν η οργάνωση "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα.


Ιδιαίτερο ρόλο κατείχε στην οργάνωση και η 30χρονη συλληφθείσα, η οποία είχε επιφορτιστεί και αυτή με τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Επίσης στο σπίτι της διατηρούσε και διάφορα κλοπιμαία της ομάδας τα οποία τα παρέδιδε στον αρχηγό κατόπιν σχετικής εντολής του, προκειμένου στη συνέχεια να διατεθούν σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους. Επιπλέον είχε αναλάβει και την διαδικασία αποστολής στο εξωτερικό χρημάτων, που είχε αποκομίσει η οργάνωση από τις εγκληματικές της δραστηριότητες, μέσω εμβασμάτων.

Από τα χρήματα που... έβγαζαν κρατούσαν ένα ποσοστό για το "ταμείο" της σπείρας, άλλα για να περνούν πλουσιοπάροχα και ορισμένα τα έστελναν στους συγγενείς τους.
Τα στελέχη του Διαρρηκτών έχουν ταυτοποιήσει ακόμα ένα μέλος της συμμορίας, το οποίο έχει φύγει στο εξωτερικό και είναι γνωστό για τη δράση του και στις ισπανικές και ιταλικές αρχές.
Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιάσει έντεκα περιπτώσεις κλοπών στην Αττική και τέσσερις στη Θεσσαλονίκη.
Όλοι τους έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, με τον φερόμενο ως αρχηγό να έχει αποφυλακιστεί πρόσφατα στο 12μηνο, λόγω μέτρων για τον κορωνοϊό.

Μανώλης Ασαριώτης





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια