Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αποκατάσταση της αλήθειας για τα σταθερά της Άμεσης Δράσης


Κείμενο εκλεγμένων αντιπροσώπων της Ένωσης Αθηνών, που υπηρετούν στην Άμεση Δράση: Λίγες ημέρες μετά τις ανακρίβειες που γράφτηκαν αναφορικά με την δήθεν ενίσχυση και την παρουσία της Ομάδας ΖΗΤΑ στους τομείς με αυξημένες περιπολίες,  πραγματικά εντύπωση προκαλούν νέα δημοσιεύματα σε διάφορα site τα οποία αναφέρουν πως κόπηκαν τα ακίνητα στην Άμεση Δράση, κάτι που προφανώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και εκτός των άλλων, δημιουργούν σύγχυση παραπληροφορώντας το προσωπικό της Υπηρεσίας και όχι μόνο.

Επειδή το θέμα των ακινήτων είναι ένα σοβαρό θέμα που διαχρονικά απασχολεί την Άμεση Δράση  αλλά και άλλες Υπηρεσίες που διαθέτουν ακίνητα οχήματα για φύλαξη στόχων, καλό θα ήταν αυτοί  οι οποίοι διαρρέουν τέτοιες ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ να είναι πιο προσεκτικοί, καθ’ όσον το ζήτημα δεν προσφέρεται για δημιουργία εντυπώσεων και προσωπικών φιλοδοξιών. Αντιθέτως, υποσκάπτει τις οποίες προσπάθειες των Σωματείων για απαγκίστρωση των σταθμών από την διάθεση σε ακίνητη φύλαξη στόχων, όπως ρητά προβλέπεται από το Π.Δ. 141/91 το οποίο ισχύει έως και σήμερα.

Είναι γνωστό πως στην περίοδο της πανδημίας όλες οι ένστολες υπηρεσίες  έχουν επιφορτιστεί με την εφαρμογή των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του Covid-19. Η Άμεση Δράση σύσσωμη με περιπολικά  και δίκυκλα καλείται καθημερινά να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος. Η Υπηρεσία διαθέτει δεκάδες οχήματα ανά βάρδια τα οποία τοποθετούνται σε διάφορα σημεία για την διενέργεια ελέγχων. Για την πρωινή και απογευματινή βάρδια παραμένουν στατικά σε σημεία ενώ κατά την νυχτερινή βάρδια οι σταθμοί παρέμεναν ακίνητοι έως τα μεσάνυχτα, ενώ μετά τις 00.00 βρίσκονται σε κίνηση  μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Ύστερα από την επίθεση που δέχτηκε περιπολικό της Υπηρεσίας μας υπήρξε άμεση επικοινωνία του προεδρείου της Ένωσης Αθηνών τόσο με τους συναδέλφους, όσο και με την Διοίκηση της Υπηρεσίας όπου ζητήσαμε να επανεξεταστεί το ζήτημα των ακινήτων άμεσα, τουλάχιστον για τις νυχτερινές βάρδιες, όπου οι κίνδυνοι είναι πολλαπλοί, ενώ παράλληλα ζητήσαμε να επανεξεταστούν και τα σταθερά σημεία ελέγχων.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Διοίκησης και κατόπιν διαβούλευσης σε επίπεδο ανωτάτων αξιωματικών της ΓΑΔΑ ενημερωθήκαμε και μεταφέραμε προς τους συναδέλφους μας νυχτερινές ώρες της Κυριακής πως άμεσα οι βραδινοί σταθμοί θα είναι σε κίνηση όλο το οχτάωρο.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας τι ισχύει μέχρι και σήμερα;;; Παραμένουν ακίνητοι πρωινοί και απογευματινοί σταθμοί για ελέγχους Covid-19, ενώ οι νυχτερινοί πλέον είναι κινούμενοι. Επισης, επανεξετάζονται τα στατικά σημεία ελέγχων.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι δεν μας ικανοποιούν τα ημίμετρα, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια για την καλυτέρευση της υπηρεσιακής καθημερινότητας και την επιτόπου επίλυση ζωτικών θεμάτων που προκύπτουν.

Υ.Γ.: Για εμάς συνδικαλισμός είναι να είσαι παρών στην Υπηρεσία σου, να κάνεις προτάσεις μέσω των σου θεσμικών Οργάνων με αποδέκτες τους υπηρεσιακούς παράγοντες και να μην είσαι ικανοποιημένος με «ψίχουλα». Σίγουρα στον συνδικαλισμό οι λύσεις στα προβλήματα ΔΕΝ δίνονται από αναρτήσεις αυτοπροβολής στο facebook !!!

 

Κυριακάκου Παναγιώτη

Βιδάλη Ιωάννη

Μηνουβγίδη Χρήστου

Μιχάλακα Παναγιώτη

Παγάνη Χαράλαμπου

Παπαζαχαρία Βασιλείου

Παπανδριανού Αλέξανδρου

Παπαντώνη Γεωργίου

Πελέκη Θεόδωρου

Σαμιώτη Αναστασίου

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τσουρέκια μας τα έκαναν με την άμεση δράση. Τουλάχιστον τόνισε άμεση δράση Αττικής, γιατί φτιάξανε κ στις επαρχίες να βολευτούν οι κουρασμένοι κ τα βύσματα