Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΜΠΡΟΣΤΑ: Η Εργασιακή Εξουθένωση και Επικινδυνότητα του Αστυνομικού


Διαβάστε την ανακοίνωση

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες ζωής που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας, αναδεικνύουν περίτρανα, το ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον εργασίας των αστυνομικών, που για μία ακόμη φορά με κίνδυνο της δικής τους υγείας και ζωής καλούνται «να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά…».
Ο διαρκής κίνδυνος της ζωής του, που βιώνει ο αστυνομικός (όπως βεβαίως βιώνουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το προσωπικό γενικότερα που εργάζεται στο χώρο των νοσοκομείων) ο ένστολος μπορεί να κληθεί σε κάθε χρόνο και τόπο, δηλαδή μέσα από ένα συνεχές ωράριο εργασιακής επαγρύπνησης να είναι διαθέσιμος οποτεδήποτε και με οποιεσδήποτε εργασιακές συνθήκες… 
Σε κάθε δύσκολη στιγμή των συνανθρώπων μας, ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Σε όλες οι καταστάσεις που αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει η χώρα μας (προσφυγικό, εγκληματικότητα, πανδημία κλπ) ο αστυνομικός ήταν ΜΠΡΟΣΤΑ. Με αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης διαχειρίστηκε και συνεχίζει να διαχειρίζεται τ’ ανακύπτοντα ζητήματα. Το γεγονός αυτό όμως έχει δυσβάστακτο κόστος, σε ανθρώπινο επίπεδο, για τον ίδιο και την οικογένειά του.
Η Συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει να επενδύσει περαιτέρω στον Έλληνα αστυνομικό, και να αναγνωρίσει έμπρακτα τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τον διακρίνει στην καθημερινή εκτέλεση του καθήκοντος. Το πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο έργο που επιτελούν τα στελέχη του, είναι αυταπόδεικτο. Αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι, πολλοί αστυνομικοί κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, προκειμένου να περιφρουρήσουν το αγαθό της ασφάλειας της κοινωνίας, είτε έχασαν τη ζωή τους, είτε έμειναν ανάπηροι… με ότι αυτό συνεπάγεται…
Συνεπώς, η αναγνώριση των επικίνδυνων και ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας, είναι ένα απολύτως δίκαιο και διαχρονικό αίτημα που πρέπει να ακουστεί και βεβαίως να υλοποιηθεί από την Συντεταγμένη Πολιτεία !
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση…

Η συντονιστική επιτροπή του ΜΠΡΟΣΤΑ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια