Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή την αποδέσμευση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. από τα παράπλευρα καθήκοντα


Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητάει αποδέσμευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) από τα παράπλευρα καθήκοντα, κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας (δικηγόρος - καθηγητής της Αστυνομικής Ακαδημίας) Άγγελος Τσιγκρής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αχαΐα, είναι η εμπλοκή τους με τις μεταγωγές των κρατουμένων από τα καταστήματα κράτησης προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, η ουσιαστική μείωση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες για αστυνόμευση, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 48 παρ. 1 του ν. 2721|1999, αποκλειστικά αρμόδια υπηρεσία για τη φρούρηση και τη συνοδεία των κρατουμένων στα νοσοκομεία είναι η «Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης», η οποία χρήζει ενίσχυσης για τη πλήρη άσκηση των καθηκόντων της.

Τέλος, το γεγονός ότι οι τελευταίοι μήνες χαρακτηρίζονται από σημαντική αύξηση των μεταγωγών των κρατουμένων -από και προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα- εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας, καθιστά επιτακτική την άμεση και οριστική επίλυση του ζητήματος».

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την άμεση αποδέσμευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας από τα παράπλευρα καθήκοντα και β) πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η οριστική νομοθετική επίλυση του ζητήματος;

 

https://www.newsbeast.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια