Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

" Έχω πάει εκεί που δεν τολμάς να βρεθείς..." Κείμενο αστυνομικού για τον καλοπροαίρετο πολίτη


Το κείμενο που θα διαβάσετε, αναρτήθηκε χθες από τον κ. Γιώργο τζουμπελίδη στο facebook.

Ξέρω ποιος είμαι ...και έχω κάνει και εγώ την αυτοκριτική μου και τιμώ την στολή που φοράω...!!!Επειδή ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι όλο και καθημερινά βλέπω και ακούω και τελικά έφτασα στο συμπέρασμα ότι η ελληνική αστυνομία φταίει για όλα τα δεινά τις χώρας αυτής...!!!
Φταίει που έχει ήλιο.... φταίει που βρέχει .....φταίει που τα κρούσματα covid αυξήθηκαν .....φταίει που βεβαιώνει παραβάσεις για κάποια μερική ανευθυνότητα πολιτών..... φταίει που δεν βεβαιώνει παραβάσεις.... φταίει που σταματάει αυτά τα πάρτυ που γίνονται κρυφά.... φταίει που ο κοσμος είναι κλεισμένος μέσα .....φταίει γιατί δεν έχει δουλειά κόσμος ....φταίει γιατί έχουνε κλείσει τα μαγαζιά ...και μπορώ να το βρω αλλά 100 ΦΤΑΙΕΙ.......θα ήθελα πολύ να μεταφέρετε τα δικά σας πιστεύω μέσα από εδώ και χωρίς ντροπή και φόβο ούτως ή άλλως όλους εσάς σας έχω επιλέξει για φίλους μου και θα αποδεχτώ την κάθε σας σκέψη πριν όμως απαντήσετε απλά διαβάστε για ένα λεπτό τα παρακάτω ΜΕ ΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ..!!!
 
Επειδή κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται....!!!
«Έχω πάει εκεί που δεν τολμάς να βρεθείς, από τις φωτεινές πλατείες μέχρι το πιο σκοτεινό σοκάκι, για να μπορείς να κυκλοφορείς με ασφάλεια. Έχω αντιμετωπίσει άτομα με τον διπλάσιο όγκο και τα μισά μου χρόνια για να σε προστατέψω. Φορτώνομαι κάθε μέρα πάνω από 10 κιλά εξοπλισμό (που πολλές φορές πληρώνω από την τσέπη μου) και στο τέλος της μέρας είναι η μέση μου που πληρώνει τον λογαριασμό, αλλά εσένα δεν σε νοιάζει.
 
Δεν αποφασίζω για τους νόμους κι όμως μου ζητάς τον λόγο όταν κάποιος νιώθεις ότι είναι άδικος. Δεν επιβάλω ποινές κι όμως γκρινιάζεις όταν νιώθεις ότι η δική σου ήταν πολύ αυστηρή ή εκείνου που σε αδίκησε πολύ μικρή, μετά από κάποιο δικαστήριο.
Με φώναξες με καύσωνα, βροχή, χιόνι, παγωνιά και ήρθα, τις ώρες που εσύ διασκεδάζεις, ξεκουράζεσαι, απολαμβάνεις στιγμές με την οικογένεια σου και ξεχνάς ότι θα ήθελα κι εγώ να είμαι με την δική μου. Μου μιλάς ευγενικά όταν είμαι εκεί και βρίζεις πίσω από την πλάτη μου, αλλά δεν πειράζει.
 
Με βρήκες απέναντι σε κάποια πορεία, με έβρισες, με έφτυσες, μου πέταξες πέτρες, μπουκάλια προσπάθησες να με κάψεις ζωντανό... γιατί; Επειδή δεν σε άφησα να περάσεις ένα δρόμο; Επειδή δεν σου επέτρεψα, πάνω στον θυμό σου, να καταστρέψεις την περιουσία του διπλανού σου ή εκείνα που με δικά σου λεφτά έχουν φτιαχτεί;
 
Όταν κάνω κάτι καλό, περνάει στα ψιλά γράμματα. Ήταν η δουλειά του λένε, σιγά το πράγμα.. Τι κι αν μπήκε μέσα σε ένα κτήριο γεμάτο καπνό για να σώσει μερικούς μαθητές.. Τι κι αν παραλίγο να πνιγεί για να σώσει κάποια που έκανε λάθος στην οδήγηση και έριξε το αυτοκίνητο της στο λιμάνι.. Τι κι αν βρέθηκα κι εγώ στο νοσοκομείο επειδή κάποιος παραβίασε ένα STOP καθώς συνόδευα παιδάκι με επείγον περιστατικό.. Τι κι αν κατάφερα να συλλάβω ένα κακοποιό αποφασισμένο και οπλισμένο για πόλεμο, μέσα σε ένα δρόμο γεμάτο αθώους πολίτες, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.. Αυτή δεν είναι η δουλεία του;
 
Αν όμως κάνω κάποιο λάθος χαίρεσαι να με κρίνεις. Δεν είμαι εκπαιδευμένος λες, δεν είμαι άξιος, χωρίς να σκεφτείς ότι είμαι κι εγώ άνθρωπος, κουράζομαι, φοβάμαι και συνήθως έχω κλάσματα του δευτερολέπτου στην διάθεση μου, για να πάρω μια απόφαση ζωής ή θανάτου. Μια απόφαση που όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν μέρες στην διάθεση τους, για να κρίνουν από την άνεση του καναπέ τους αν ήταν σωστή ή όχι. Αν πεθάνω στο καθήκον γίνομαι θέμα για μερικές μέρες... Και μετά τον πόνο τον περνάνε μόνοι τους οι δικοί μου άνθρωποι. Ένας αριθμός μητρώου για διαγραφή, ένας μισθός λιγότερος...
 
Κι όμως παρόλα αυτά είμαι περήφανος γι' αυτό που κάνω. Γιατί βλέπω την διαφορά που κάνει στη ζωή των ανθρώπων καθημερινά. Γιατί η καλημέρα του περιπτερά αξίζει περισσότερο από ένα φιλοδώρημα, γιατί το ευχαριστώ της μητέρας που βοήθησες το παιδί της, αξίζει πιο πολύ από όλα τα δελτία ειδήσεων του κόσμου και για αυτό θα συνεχίσω να είμαι εδώ, κι ας χαλάει ορισμένους.
Βλέπεις υπάρχουν και κάποιοι που ποτέ τους δεν με συμπάθησαν. Οι εγκληματίες, οι δολοφόνοι, οι βιαστές, με μισούν όχι μόνο γιατί τους κυνηγάω, αλλά νομίζω περισσότερο επειδή τους θυμίζω το τι θα μπορούσαν να ήταν, αν είχαν κάνει άλλες επιλογές στην ζωή τους..»









Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος είπε…
Επιτέλους κάποιος είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Με μόνη ένσταση ότι οι εγκληματίες δεν μισούν τους αστυνομικούς γιατί καταλαβαίνουν ότι κάνουν απλά την δουλειά τους, έτσι είναι το παιχνίδι. Οι μόνοι που τους μισούν είναι οι ελληναράδες του καναπέ που με το τιλεκοντρόλ στο χέρι κάνουν κριτική στα πάντα, είναι αυτοί που τόσες δεκαετίες τους μεγάλωσαν με την λογική ''η εξουσία στον λαό'' και ότι όλοι είναι υπηρέτες τους, όποτε τους βολεύει βέβαια διαφορετικά οι κακοί μπάτσοι φταίνε για όλα. Αν δεν σταματήσει η κάθε κυβέρνηση να ενδιαφέρετε μόνο από το πολιτικό κόστος και αν δεν βάλει μια τάξη στα ΜΜΕ θα εκβιάζεται πάντα από αυτά και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν και από την νοοτροπία του όχλο. Η αστυνομία θα πρέπει να επιβάλει τον νόμο είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει, ούτε σοκολάτες και λουλούδια θα πρέπει να μοιράζει στους πολίτες, ούτε να τους παρακαλάει να σεβαστούν πέντε βασικά πράγματα, ούτε να σκύβει το κεφάλι συνεχώς μην τους παίζουν στα κανάλια.
Ο χρήστης Ξυδι είπε…
για αυτο πληρώνεστε. κλάψα και εγωπάθεια απο άτομα ειδικά στην Α.Δ. άλλος ένας του μπαλάσκα. θέλει και επίδομα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν δεν σ αρέσει η δουλειά ή την βρίσκεις επικίνδυνη μπορείς πάντα να παραιτηθείς. Άρα τζάμπα και βερεσε έγραψες ένα κατεβατο κλαψας
Ο χρήστης Unknown είπε…
Το ποσό μάγκας είσαι φαίνεται από το όνομά που έχεις βάλει (ξύδι) κρύβεσαι πίσω από την λέξη!!! Πρέπει να σέβεστε την Ελληνική αστυνομία!!!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Αυτή την καραμέλα όλοι έχετε να παραιτηθείς η πρώτη κουβέντα, αλλά και εσύ σαν τον,την ξύδι δεν έχετε την δύναμη να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο. Όταν έχετε κάποιο πρόβλημα παρακαλάτε!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και πρόσωπο με πρόσωπο στα λεω και ποδι με πόδι και ότι θες. Την κλαψα δεν μπορώ. Όπως δεν είναι ήρωας ο χασάπης που είναι όλη μέρα στο κρύο και στα αίματα έτσι δεν είσαι και εσύ. Την δουλειά σας κάνετε την διαλέξατε και σαν μεγάλα παιδια πρέπει να ξέρετε ότι εχειτα στραβά της εχει τα καλά της. Επομένως ναι οποίος θεωρεί ότι παίρνει λίγα ότι φοβάται ότι απειλείται ότι δεν εκτιμάται ότι ότι ότι αλλάζει δουλειά. Δεν θα μας λείψει κανένας κλαψιαρης υπάρχουν αλλά παλληκάρια να κάνουν αγογγυστα την δουλειά.
Ο χρήστης Κώστας Χατζηαναγνώστου είπε…
Με την διαφορά ότι τον χασάπη και τον κάθε χασάπη ότι και να κάνει (καλό ή κακό) δεν θα τον κρίνεις ενώ τον αστυνομικό θα του "δολοφονήσεις" τον χαρακτήρα, σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας ναι και του χασάπη και πολλών άλλων επαγγελμάτων είναι και δύσκολες και ανθυγιεινές και επικίνδυνες και εδώ όμως σε ότι αφορά τον κίνδυνο στον αστυνομικό ελλοχεύει και ο δόλος. Τώρα ως προς την κλάψα εξαρτάται πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας φυσικά ε΄ξω από τον χορό ο καθένας μας μπορεί να λέει ότι θέλει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξυδι οταν σε κλεψουν ποιους καλεις ....ξυδι συνελθε
Ο χρήστης Γιώργος Τσελίκας είπε…
το παλικάρι δεν είπε ότι δε του αρέσει η δουλειά του αντιθέτως την αγαπάει κ είναι έτοιμος ακόμα κ για τη ζωή του να δώσει για να κάνει τη πολη του αν όχι τη πατρίδα καλύτερη κ όλοι εσείς που κρίνετε πισω απο ενα πληκτρολογιο κ την ανωνυμία σας μάλλον δε βγαίνετε έξω να δείτε τι γίνεται στίς απομερες γειτονιές κ ποιοί ειναι αυτοί που τρέχουν παιζοντας με τη ζωή τους δνε είμαι μπάτσος ούτε κάποιος ένστολος απλός πολίτης που ξέρω να διαχωρίζω το καλό από το κακό κ τους "Ανθρώπους" από τους ανθρώπους την ευγνωμοσύνη μου στον ανθρωπισμό ένστολο κ μή
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οι περισοτεροι μπορει σλλα υπσρψουν κσι κστι αλλοι που δυστηχως το μονο που τους νοιαζει ειναι το 1000 να περναν καλα και δεκαρα δεν δινουν για αυτους που υπηρετουν κσι φερονται και ασχημα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εχει παρει θεση καλυψης κιολασ! χαχαχ. το ταψι της Α.Δ. στο πετο πως το ξεχασε? Αυτος ακομα φοραει πουκαμισο απο την σχολη! αν δειτε φαινονται τα λευκα σχρατσ που εμπαινε το εμβλημα τησ σχολησ! μιλαμε για 25 χρονια πριν! ΧΑΧΑΧ, ρε εγω θα του εκοβα και λεφτα