Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατάφορη παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων καταγγέλλει η ΕΑΚΠ


Ανακοίνωση τής ΕΑΚΠ: Με έκπληξη μας διαπιστώσαμε ότι με την υπ’ αριθ. 64963 Φ.Α.14960 απόφασή του Α.Π.Σ. που εξέδωσε στις 16 Οκτωβρίου 2020 επιβάλλεται σε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Υ.Π.Σ Περιφέρειας Αττικής πειθαρχική ποινή προστίμου ίση με ένα δέκατο (1/10) ενός Μ.Β.Μ., και τούτο γιατί την 31/5/2019 και ενώ βρισκόταν στα γραφεία της ένωσης,  διαπληκτίστηκε με άλλους συναδέλφους του που είναι επίσης μέλη του προαναφερόμενου σωματείου.

Θεωρούμε ότι με την παραπάνω απόφαση, υπάρχει κατάφορη παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

Οι όποιες ενέργειες στα πλαίσια της συνδικαλιστικής δράσης, ακόμη και όταν εκτρέπονται από το καλώς νοούμενο της συνδικαλιστικής διαπάλης, αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα και τα μέλη τους. Καταγγέλλονται, ελέγχονται κρίνονται και τους επιβάλλονται κυρώσεις στα πλαίσια των εσωτερικών κανονισμών των συνδικαλιστικών οργάνων.

 Πιστεύουμε πως ενέργειες σαν αυτή της απόφασης του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος που τιμωρεί συνάδελφο για τη συμπεριφορά του για ζητήματα που αφορούν το Σωματείο της Αττικής, αποτελούν συνέχεια των προσπαθειών για τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος και προπομπό αντεργατικών ρυθμίσεων. Εντάσσονται μέσα στα γενικότερο σχεδιασμό που ως στόχο έχει τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

 Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους και τους καλούμε σε επαγρύπνηση για τις επικείμενες αντιδραστικές αλλαγές που έχει σκοπό να επιβάλλει η κυβέρνηση για την οργάνωση των συνδικάτων με την ψήφιση νέου συνδικαλιστικού νόμου ή άλλων διατάξεων, που θα τροποποιούν τον ήδη υφιστάμενο και θα περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας φέρει μεγάλη ευθύνη από την στιγμή που ανέχτηκε εξ αρχής, για ένα εσωτερικό ζήτημα πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου μέλους της, να ξεκινήσει Ε.Δ.Ε. με πρωτοβουλία του Α.Π.Σ. και όχι οι διαδικασίες που επιβάλει το καταστατικό του αρμόδιου συνδικαλιστικού οργάνου. 

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια παρέμβασης από εκπροσώπους της εργοδοσίας σε υποθέσεις που αφορούν την εσωτερική λειτουργία των συνδικαλιστικών μας οργάνων και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για την ανεξαρτησία του συνδικαλιστικού κινήματος, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια