Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κεντρικά Ιατρεία της Θεσσαλονίκης: διαρκής μάχη για την προστασία των αστυνομικών


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής ΝΕΣΠΑΑ: Σε μια χρονική περίοδο όπου η Χώρα μας έρχεται αντιμέτωπη με το , δεύτερο κύμα της πανδημίας του covid 19 , το Κράτος μας αποφάσισε την είσοδο πολλών Υπηρεσιών προς εξυπηρέτηση των πολιτών , μέσω διαδικτύου.

Η Ν.Ε.Σ.ΠΑ.Α. , επισκέφτηκε την Δευτέρα  02 Νοεμβρίου 2020 , τα Κεντρικά Ιατρεία της Θεσσαλονίκης και συνομίλησε με τον Διευθυντή της Ταξίαρχο κ. ΤΖΑΛΟΚΩΣΤΑ , ο οποίος μας ενημέρωσε ότι με την αναβάθμιση των Υπηρεσιών στα Υπηρεσιακά Ιατρεία πλέον , καθόσον εγκαταστάθηκε το σύστημα τηλεϊατρικής , υπάρχει και  η δυνατότητα συνταγογράφησης εξ αποστάσεως για τους συναδέλφους . Η παραλαβή της συνταγής ή των εξετάσεων δύναται να ληφθεί με δύο τρόπους . Είτε με παρουσία κάποιου συγγενή για την παραλαβή , είτε μέσω της άυλης  συνταγογράφησης , η οποία ενεργοποιείται πολύ εύκολα και γρήγορα από την ιστοσελίδα gov.gr ή από την ιστοσελίδα ehealth.gov.gr

Η διαφορά είναι ότι με την άυλη συνταγογράφηση, ο ιατρός δεν θα δώσει τυπωμένη και υπογεγραμμένη τη συνταγή, αλλά θα λάβει τα στοιχεία της ο ασθενής , μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο (sms) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email). Κατά την επίσκεψη σας στον φαρμακοποιό, δεν θα απαιτείται η προσκόμιση της έντυπης συνταγής, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα  να  ληφθούν  τα φάρμακα , μόνο με το αριθμό (barcode) συνταγής.

Οι χρονίως πάσχοντες , για τους οποίους έχουν προς το παρόν άμεση εφαρμογή τα παραπάνω συστήματα , μπορούν εξ’ αποστάσεως (χωρίς φυσική παρουσία), να ζητήσουν από τον ιατρό τους να επανεκδώσει τη συνταγή τους, μηνιαία ή επαναλαμβανόμενη και να λάβουν τα στοιχεία της συνταγής στο κινητό τηλέφωνο ή/και email τους.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να εξάρουμε το προσωπικό των ιατρείων και ιδιαίτερα τους νέους Υπαστυνόμους -  Ιατρούς , οι οποίοι προσπαθούν να συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε τα ιατρεία να ακολουθήσουν τις διαρκώς αυξανόμενες και εξελισσόμενες ανάγκες που παρουσιάζονται , φυσικά πάντοτε υπό την καθοδήγηση των παλαιοτέρων και αρχαιοτέρων Αξιωματικών Ιατρών.

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ και πολλά χρόνια,ναι καλά ακούτε πολλά χρόνια, στη ΔΑΕ Θεσσαλονίκης υπηρετούν 2 γιατροί οι οποοίοι πληρώνονται και δεν πατάνε σχεδόν ποτέ το πόδι τους στην υπηρεσία.Αυτό το γνωρίζει η Ηγεσία? Οι συνδικαλιστές μήπως?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για ποια ιατρεία;;; Χαχαχαχαχαχαχαχα έλεος ρε παιδιά έλεος....