Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Πολιτική Ηγεσία για τη Βία κατά των Γυναικών


Παραθέτουμε τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας για την ημέρα ενάντια της βίας κατά των γυναικών. Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: Η βία κατά των γυναικών χρειάζεται, σταθερά και συστηματικά, να μείνει πίσω μας. Σαν ένα παλιό σημάδι πολιτισμικής προϊστορίας, όπως η δουλεία. Εργαζόμαστε γι’ αυτό όλο το χρόνο, κάθε μέρα. Το πιο βασικό, όμως, είναι το σπίτι και το σχολείο. Ώστε με τον καιρό να μην περνάει από το μυαλό αυτό το έγκλημα. 

 

Διαβάστε τη δήλωση του Λευτέρη Οικονόμου: Η κρίση της πανδημίας του COVID -19 επιδείνωσε και μια άλλου είδους πανδημία που εξακολουθεί να μαστίζει την ανθρωπότητα:

Η βία κατά των γυναικών παραμένει η πιο επίμονη, διαδεδομένη και καταστροφική μορφή παραβίασης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων . Σε παγκόσμια κλίμακα περισσότερες από 1 στις 3 γυναίκες έχουν βιώσει σωματική, ψυχολογική ή και σεξουαλική βία από το στενό και όχι μόνο περιβάλλον τους κάποια στιγμή στη ζωή τους. Δικαίως λοιπόν χαρακτηρίζεται ως πανδημία του 21ου αιώνα.

Αν αναλογιστούμε την πρόοδο η οποία έχει συντελεστεί μέσα από την αντιμετώπιση πλήθους προκλήσεων για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη βελτίωση του επιπέδου της κοινωνικής ευημερίας, έχει έρθει η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε θέσεις μάχης ενάντια σε αυτό το διαρκή κίνδυνο που αναμφίβολα απειλεί το κύτταρο της κοινωνικής συνοχής που δεν είναι άλλο από την ίδια την οικογένεια.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών αποτελεί μια ευκαιρία ώστε όλοι μαζί, Πολιτεία και Κοινωνία, να αθροίσουμε εκ νέου τις δυνάμεις μας και να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές εξάλειψης του απαράδεκτου αυτού κοινωνικού φαινομένου που εξακολουθεί να αμαυρώνει τη σπουδαία πρόοδο που η ανθρωπότητα έχει επιτύχει.

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος είπε…
Για να δούμε στην παγκόσμια μέρα του άνδρα αν υπάρχουν ανάλογα άρθρα και ομιλίες. Και δεν μιλάμε για στημένες μελέτες από ΜΚΟ που θέλουν να αποσπάσουν κρατικά κονδύλια, ούτε για γεροντοκόρες που ζούνε με τα γατιά τους έχοντας απύθμενο μίσος για τους άνδρες. Η ψυχολογική και σωματική βία εναντίων των ανδρών έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Το ότι δεν καταγγέλλεται είναι ένα σοβαρό θέμα που η πολιτεία δεν έχει πάρει κανένα μέτρο. Οι άνδρες λόγω κοινωνικών στερεότυπων που θέλουν τον άνδρα σκληρό και όχι να υφίστατο βία από τις γυναίκες και ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και γελιοποίησης που περιμένει κάποιον αν μαθευτεί ότι υπήρξε θύμα βίας από γυναίκα, αποτρέπουν τους άνδρες να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά. Όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα και όχι μόνο οι γυναίκες. Έχουμε φωνή, δεν θα μείνουμε σιωπηλοί.