Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι βαθμολογίες των αξιωματικών από αξιωματικούς, τα εύπλαστα προσόντα και το αποκλίνον δίκαιο


Από το facebook του Νίκου Καραδήμα
 
Μεγάλο ατόπημα κ. Πλεύρη η ερώτησή σας στον Υπουργό προστασίας του πολίτη. Δεν θα εξετάσω αν ο κρίνων η ο κρινόμενος στη προκείμενη περίπτωση έγινε αφορμή για τον θόρυβο, αν είναι καλοί αξιωματικοί. Αλλά η αντικειμενικότητα αξιολόγησης όπως είναι και το θέμα της απο 24/11/20 ερώτησή σας, δεν αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης με τα δεδομένα που θέτετε εσείς.
Δυστυχώς είναι μια μονοσήμαντη αντιστοιχία όπως στα μαθηματικά, ενώ θα έπρεπε να είναι συνάρτηση. Μια σχέση αιτίου και αιτιατού όπως λέτε εσείς οι νομικοί. Γιατι τόσος θόρυβος; Το σύστημα αυτά επιτάσσει. Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και ιδιαίτερα αξιωματικοί έχουν κριθεί με αυτό το σφαλερό σύστημα, άσχετα αν ο πολλαπλασιαστής ειναι 10 η 100 όπως διαμορφώθηκε πρόσφατα απο τον νυν γ.γ. του Υπουργείου σας...
 
Άλλωστε στο τέλος της καριέρας τους, όταν κάποιος αξιωματικός κρίνεται μη προακτέος το αιτιολογικό είναι τόσο έμφορτο ντροπής που εξοργίζει και τους ίδιους. Για να το εμπεδώσετε θα σας παραπέμψω να αναζητήσετε δύο τέτοια εξευτελιστικά σημειώματα για την καριέρα ενος ανώτερου η ανώτατου αξιωματικού που η περιφρονητική απαξίωση για όσα πρόσφερε είναι δυστυχώς το απαύγασμα του συστήματος.
 
Για του λόγου το αληθές τα αντίγραφα των πρακτικών αναφέρουν επι λέξη:
1) Τα προσόντα του, ως μάχιμος ειναι άριστα, αλλά ως επιτελικός υστερεί...
2) Τα προσόντα του ώς επιτελικός είναι άριστα, αλλά ως μάχιμος υστερεί...
Και στις δυο αυτές περιπτώσεις άπαντες προάγονται στον επόμενο αποστρατευτικό βαθμό, ακόμα και αν υστερούν ως μάχιμοι η επιτελικοί αντίστοιχα .
Εδώ λοιπόν είναι ο εμπαιγμός που χρήζει βελτιώσης και όχι η παρέμβαση σας κυρίως της απονομής δικαιοσύνης προς όλο το προσωπικό.
 
Υπάρχει και συνέχεια ακόμη πιο αποκλίνουσα του δικαίου.
Το πρακτικό που όπως είπαμε παραπάνω της περιφρονητικής αυτής απαξίωσης, έρχεται εκ των υστέρων και δρα ώς θεραπαινίδα και σε κανένα συμβούλιο δεν μπορεί να σταθεί αυτή η διχογνωμία. Αποτέλεσμα. Να χορηγείται και ο μεθεπόμενος αποστρατευτικός βαθμός...
Η έκθεση Πισσαρίδη άλλα λέει. Μιλάει για εξορθολογισμό στην δημόσια διοίκηση!









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Παυλος Γιαννιωτης είπε…
Η προαγωγη απο τον βαθμό του Αστυν.Διευθυντου και πανω κυριοι γινεται με κομματικα κριτηρια και οχι με τις εκθεσεις αξιολογήσεων....Καπου καταντα γελοιοτητα να πιστευουν ακομα αξιωματικοί οτι θα κριθούν με τις εκθέσεις αξιολογησεων...!Λυπαμαι που το λεω αλλα η καριερα μου 36 χρονια ως Αξιωματικός στην ΕΛΑΣ αυτο μου διδαξε......ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Αξιωματικος ε.α.