Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάτοικοι της Χίου μηνύουν τα ΜΑΤ και κάθε υπεύθυνο για τα επεισόδια του Φεβρουαρίου στα Μεστά


Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αιρετοί και πολίτες κατέθεσαν την Παρασκευή, 6/11/20, μηνυτήρια αναφορά.

Συγκεκριμένα, η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται “κατά παντός υπευθύνου, που αδράνησε, παρέλειψε να ενεργήσει τα νόμιμα και έδωσε εντολές δυνάμει των οποίων προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, περιουσιακές φθορές και κινδύνευσαν ζωές πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά.

Όπως και κατά των στελεχών των δυνάμεων ΜΑΤ, που σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό μετείχαν στα παράνομα επεισόδια τις ημέρες και ώρες που αναφέρονται στην αναφορά.”

Στην μηνυτήρια αναφορά, που προτείνονται 10 άτομα ως μάρτυρες, παρουσιάζεται ιστορικό από την έναρξη του συμβάντος : “…Ξημερώματα της 25ης Φεβρουαρίου 2020 περίπου τριακόσιοι άνδρες των ΜΑΤ αποβιβάστηκαν στον Λιμένα των Μεστών ασκώντας παράνομη, αναίτια και παντελώς δυσανάλογη της κατάστασης βία κατά πολιτών της Χίου”.

Μέχρι και την κατάληξη “… Στις 27 Φεβρουαρίου 2020 και ενώ έχει ληφθεί απόφαση από την Κυβέρνηση για την αποχώρηση των δυνάμεων ΜΑΤ από το νησί της Χίου, άνδρες των ΜΑΤ με πολιτικά, αντί να επιβιβαστούν ως όφειλαν στο πλοίο, οι ίδιοι συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη οργάνωση ενώθηκαν μεταξύ τους με σκοπό την διάπραξη πλημμελημάτων, ήτοι της παράβασης καθήκοντος, της φθοράς ξένης περιουσίας (σπάζοντας αυτοκίνητα και δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα στην ευρύτερη περιοχή του Λιμένα Μεστών), την βλάβη της σωματικής ακεραιότητας των συγκεντρωμένων κατοίκων του νησιού είτε κυνηγώντας τους και χτυπώντας τους είτε με την ρίψη χημικών σε ευθεία βολή με σκοπό την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης είτε προσβάλλοντας και προκαλώντας τους διαδηλωτές αποκαλώντας τους «τουρκόσπορους» και χειρονομώντας εναντίον τους. Επίσης η ομάδα αυτή, φορώντας πολιτικά ρούχα και υπηρεσιακά κράνη, κρατώντας γκλοπ και ειδικά όπλα εκτόξευσης χημικών, προέβησαν σε χουλιγκανισμούς και πετώντας πέτρες, καπνογόνα σε συγκεντρωμένους κατοίκους, που βρίσκονταν εκτός του περιφραγμένου χώρου ασφαλείας του Λιμένος, ενώ ταυτόχρονα εξύβριζαν αυτούς αποκαλώντας τους “Τουρκόσπορους”. Στην συνέχεια περισσότεροι από είκοσι από αυτούς και παρουσία στο σημείο του Διοικητή των ΜΑΤ κ. Π. και της Κεντρικής Λιμενάρχη Χίου κ. Α., προκάλεσαν σωματική βλάβη σε δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που προσπάθησαν να τους συγκρατήσουν, όπως καταγγέλλει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου με ανακοίνωσή της στις 28/2/2020…

Επισημαίνεται, ότι για αυτά τα επεισόδια κατατέθηκε μήνυση από αστυνομικούς υπαλλήλους της Χίου εναντίον των ανδρών ΜΑΤ“, καταλήγει η μηνυτήρια αναφορά, στην οποία περιλαμβάνονται και σειρά δημοσιευμάτων, φωτογραφικού και τηλεοπτικού υλικού.



 

Πηγή:  voreioaigaio.ert.gruniformnews.gr

 









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Ο καιρός γαρ εγγύς.....όταν σας πνίξουν τα πακιστανια θα παρακαλάτε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επισημαίνεται, ότι για αυτά τα επεισόδια κατατέθηκε μήνυση από αστυνομικούς υπαλλήλους της Χίου εναντίον των ανδρών ΜΑΤ“, καταλήγει η μηνυτήρια αναφορά, στην οποία περιλαμβάνονται και σειρά δημοσιευμάτων, φωτογραφικού και τηλεοπτικού υλικού.


Μάλιστα.



Στα ξενοδοχεία που έμεναν οι συνάδελφοί, ποιοι ήξεραν που και ποια
είναι και οδήγησαν τους μουαμελουκους?
Ο χρήστης ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ είπε…
Οι κοπρίτες αλληλέγγυοι κι αυτοί που σαν πουτ@νες έμπαιναν ανα 20 σε δωμάτια ξενοδοχείων και χτυπούσαν αστυνομικούς βρήκαν την εύκολη λύση.
Όταν όμως μαζεύτηκαν στο λιμάνι για να βρίσουν:μανάδες,οικογένειες κι ότι άλλο των κακών ΜΑΤατζήδων και αυτοί αντέδρασαν,άρχισαν να τρέχουν σαν κότες.
Προσέξτε καλά γιατί και στη Λέσβο έκαναν παρόμοια πράγματα και τώρα κάνουν τεμενάδες που οι διμοιρίες κρατάνε τους άπλυτους μέσα στο ΚΥΤ.
Όταν θα αρχίσετε κι εσείς να παρακαλάτε και να ζητάτε βοήθεια όμως μην ζητήσετε να έρθουν τα ΜΑΤ να σας σώσουν.
Πάρτε τον ταβερνιάρη με την ντουντούκα κ το πουλόβερ-κουβέρτα και τις κότες του λιμανιού και του ξενοδοχείου και καθαρίστε μόνοι σας.
Τότε να σας δούμε πόσο μάγκες θα είστε!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εμείς αδελφέ, εκτελούμε το καθήκον μας.
Και αν μας πουν να ξαναπάμε θα το κάνουμε.
Αυτοι στα νησιά ( όχι όλοι) μονο συνάδελφοί δεν θα αποκαλούνταν.
Και σίγουρα όχι αστυνομικοί.
Αγρότες, σεκιουριταδες και δεν ξέρω τι αλλο.Συντάχθηκαν μαζί με αλληλέγγυους και άλλους κοπριτες,γιατί τους χαλασαμε την σούπα και σε κάποιους κοψαμε τα έξτρα μεροκάματα.