Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ζέινος Σόλων: Η αστυνόμευση των κόκκινων περιοχών της Δυτικής Αττικής δεν γίνεται με «απογυμνωμένους» αστυνομικούς


Εδώ και λίγες ημέρες στα καθήκοντα των αστυνομικών του Α.Τ. Ασπροπύργου έχει προστεθεί και η συνοδεία λεωφορείων των ΚΤΕΛ που λειτουργούν για λογαριασμό του ΟΑΣΑ, τα οποία ακολουθούν τη διαδρομή Ασπρόπυργος – θέση Νεόκτιστα. Τα περιπολικά που συνοδεύουν την εν λόγω γραμμή διατίθενται καθ’ όλο το οχτάωρο σε αυτό. Η υλοποίηση αυτού του νέου μέτρου πραγματοποιήθηκε μετά από πίεση βουλευτή, όπως αυτό αποκαλύφθηκε από σχετικό δελτίο τύπου.

Οι απαιτήσεις για αστυνομικές δράσεις -ειδικά εν μέσω πανδημίας- συνεχώς αυξάνονται, όμως στους αστυνομικούς δεν δίνονται τα απαραίτητα μέσα για να εργαστούν. Αυτό αποκαλύπτεται και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου άλλη μία δράση δημιουργήθηκε, αλλά οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό επίπεδο είναι πολλές με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η επιτυχία τους και εξαιτίας των παραλείψεων να μπαίνουν σε κίνδυνο οι αστυνομικοί.

Ο στόλος των οχημάτων του Α.Τ. Ασπροπύργου, όπως και των περισσότερων Τμημάτων της Δυτικής Αττικής, είναι ΝΕΚΡΟΦΟΡΕΣ. Είναι παλαιά, ασυντήρητα και με πάρα πολλές βλάβες βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο όσους επιβαίνουν σε αυτά. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να ανακυκλώνονται μεταξύ των διαφόρων Τμημάτων της Δυτικής Αττικής προβληματικά οχήματα. Δηλαδή όταν ένα Τμήμα έχει ανάγκη για ένα όχημα, να δέχεται από άλλη Υπηρεσία άλλο όχημα που πιθανόν να έχει περισσότερες βλάβες από το άλλο! Παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις των αστυνομικών προς την ηγεσία για την ακαταλληλότητα των οχημάτων, μέχρι και σήμερα δεν έχουμε δει καμιά εξέλιξη. Και εδώ να αναφερθεί ότι οι αστυνομικοί που επιχειρούν στον Ασπρόπυργο και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, επιχειρούν αν όχι στην πιο επικίνδυνη περιοχή της Ελλάδας, σε μία από τις πιο επικίνδυνες.

Το προσωπικό των αστυνομικών που υπηρετούν στη Δυτική Αττική ανταποκρίνεται οριακά στις απαιτήσεις του τομέα. Οι αστυνομικοί λόγω του φόρτου εργασίας, των ακανόνιστων ωραρίων και των ολοένα και περισσότερων καθηκόντων που προστίθενται, φθείρονται και κουράζονται με αποτέλεσμα κάποιες φορές να μην μπορούν να ανταποκριθούν. Τραγελαφικό, επίσης, το ότι οι αστυνομικοί από αυτές τις υπηρεσίες πολλές φορές διατίθενται για την ενίσχυση άλλων περιοχών!

Υπενθυμίζουμε στην ηγεσία ότι τα Αστυνομικά Τμήματα είναι τα κύτταρα της αστυνόμευσης. Η διαρκής υποβάθμισή τους, υποβαθμίζει και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς του πολίτες. Επίσης, καλούμε τους πολιτικούς παράγοντες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας σε θέματα ασφαλείας, να αφουγκράζονται και τα προβλήματα των αστυνομικών, οι οποίοι θα είναι και αυτοί που θα υλοποιήσουν όποια δράση χρειαστεί.

Δεν κινδυνολογούμε, ούτε ζητούμε λύπηση. Ζητούμε απλώς τα απαραίτητα για να προστατεύσουμε τον Πολίτη.

 

ΖΕΪΝΟΣ Σόλων

Αστυνομικός Α.Τ. Ασπροπύργου

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ από Δυτική Αττική

Μέλος της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια