Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα νέα της Υ.Α.Τ.


Η στήλη αυτή έχει σκοπό την καταγραφή των όσων έχουν γίνει στην υπηρεσία μας στο χρονικό διάστημα μεταξύ της έκδοσης των φύλλων ΄΄ Σύγχρονη Αστυνομία΄΄. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε προς όλους τόσο τα εργασιακά μας προβλήματα όσο και την προσφορά μας στην αποστολή και την καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα που δίνει η ΕΛ.ΑΣ.

-Τον Σεπτέμβριο είχαμε την μετακίνηση της μισής σχεδόν υπηρεσίας μας για τις ανάγκες των μέτρων της Δ.Ε.Θ. και της διεξαγωγής των κεκλεισμένων των θυρών τελικού κυπέλλου στο Βόλο. Την ίδια περίπου χρονική περίοδο είχαμε και τα τραγικά γεγονότα της Λέσβου με τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρέθηκε το νησί αφού χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν άστεγοι και με την κατάσταση να ξεπερνάει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης.

-Εμείς για ακόμα μια φορά κληθήκαμε από την ηγεσία να αφήσουμε τα σπίτια μας στις τρεις τα ξημερώματα να μπούμε σε αεροπλάνα ώστε να μεταβούμε στη Λέσβο για συνδρομή των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων, εργαστήκαμε την πρώτη ημέρα 32 συνεχόμενες ώρες!!!!! Τις επόμενες ημέρες οι 15 ώρες υπηρεσίας ήταν η καλύτερη περίπτωση.

– Δεν διαμαρτυρηθήκαμε ποτέ, γνωρίζουμε ότι αυτή είναι η φύση της αποστολής μας, άλλοι την αγνοούν επιδεικτικά.

Στο σημείο αυτό όμως θέλουμε πραγματικά να αναδείξουμε την ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα, τον απαράδεκτο σχεδιασμό και τις απαράδεκτες εντολές. Είναι πραγματικά αδιανόητο να πρέπει να πρέπει να μεταβεί ο Ταξίαρχος της Δ.Α.Ε.Α. στο νησί ώστε να εξομαλυνθεί υπηρεσιακά η κατάσταση και ως προς την διοικητική μέριμνα να τρέχουν ως μη όφειλαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Α. που βρισκόταν εκεί όχι συνδικαλιστικά αλλά για εκτέλεση υπηρεσίας μαζί με τον Πρόεδρο Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου Βασίλη Ροδόπουλο οι προσπάθειες του οποίου ήταν και πάλι συγκινητικές και τον ευχαριστούμε δημόσια.

-Στα της Αθήνας τώρα, είναι απορίας άξιον πως με τόσες δυνάμεις εκτός βγήκαν γήπεδα, πορείες, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας Φύσσα και πολλά άλλα, όταν όμως είμαστε όλοι εδώ δεν τους φτάνουν οι διμοιρίες, δεν υπάρχει ούτε σαν ιδέα η εβδομαδιαία υπηρεσία και παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες οι διμοιρίες παραμένουν σε σταθερά σημεία όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.

-Ελπίζουμε πριν τελειώσει το έτος να υπάρξει επιτέλους εξέλιξη με τους διαγωνισμούς που αφορούν τον εξοπλισμό της υπηρεσίας μας, μαθαίνουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί και θα υπάρξει σημαντική αναβάθμιση. Τεράστια ζητήματα υπάρχουν και στις επικοινωνίες αλλά και στα υπηρεσιακά οχήματα.

-Κλείνοντας θα αναφερθούμε στο θέμα των  κατά την άποψή μας fake news περί αστυνομικής αυθαιρεσίας. Είναι ένα έργο χιλιοπαιγμένο, το οποίο όμως είναι και απόλυτα επικίνδυνο. Ορισμένοι στην προσπάθειά τους να αντιπολιτευτούν τις επιλογές της ενεστώσας κυβέρνησης, έχουν δημιουργήσει όπως και παλιότερα μια φάμπρικα καταγγελιών εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και κυρίως εναντίον των διμοιριών. Δυστυχώς στις περισσότερες από αυτές τις καταγγελίες δεν υπάρχουν ούτε αποδεικτικά στοιχεία ούτε τίποτα , συνεπώς είναι ο λόγος του καταγγέλλοντα εναντίον του λόγου του αστυνομικού. Παρόλα αυτά οι συνάδελφοι καλούνται συνεχώς να καταθέσουν σε Ε.Δ.Ε. που διενεργεί η ηγεσία με κατηγορίες αόριστες και αίολες, και μάλιστα να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε πλέον και την δυσπιστία των συναδέλφων που διενεργούν τις Ε.Δ.Ε. οι οποίοι απορούν για το τι ακριβώς  σημβαίνει. Είμαστε επαγγελματίες αστυνομικοί ,δεν θέλουμε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από την θεσμική μας θωράκιση απέναντι σε όλα αυτά τα fake news, απαιτούμε η Υ.Α.Τ. να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τα όσα ορίζει η αποστολή της και όχι δια πάσαν νόσον, απέναντι σε οποιαδήποτε και εν συνεχεία να βρισκόμαστε απολογούμενοι γιατί εκτελούμε εντολές και σχέδια της ηγεσίας.

Υ.Γ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα καταγγελιών είναι τα όσα συνέβησαν στο Εφετείο κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής, την ώρα που ανακοινώθηκε η απόφαση ορισμένοι αντί να πανηγυρίσουν, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς κατέστρεψαν υπηρεσιακά οχήματα και όταν οι συνάδελφοι έκαναν το καθήκον τους κατηγορήθηκαν από ορισμένους για υπέρμετρη βία και πολλά άλλα γραφικά αλλά πραγματικά επικίνδυνα.     

 

Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΒΑΡΒΑΤΟΣ Απόστολος, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ΚΑΛΛΑΝΤΖΗΣ Γεώργιος, ΚΑΤΣΙΝΟΣ Ιωάννης, ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΣ Γεώργιος, ΛΑΧΑΝΑΣ Ηλίας, ΠΛΑΛΑΣ Γεώργιος, ΣΟΥΛΟΥΝΤΣΗΣ Γεώργιος, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας, ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος

 

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»

         

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια