Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τσιγγάνικη βεντέτα πίσω από την συμπλοκή της Αγίου Μελετίου


Μια τσιγγάνικη «βεντέτα» που κρατάει έξι χρόνια είναι η αιτία της συμπλοκής που έγινε πριν από λίγες μέρες στην οδό Αγίου Μελετίου στο κέντρο της Αθήνας. Τότε είχε τραυματιστεί στο πόδι από μια «αδέσποτη» σφαίρα ένας περαστικός που περνούσε τυχαία από το σημείο.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που ανέλαβαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους καθώς είχαν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους. Αποτέλεσμα, να εκδοθούν επτά εντάλματα σύλληψης και ήδη να έχουν συλληφθεί δύο άτομα.

Το astinomiko.gr φέρνει στη δημοσιότητα το παρελθόν της «βεντέτας» μεταξύ των δύο οικογενειών αλλά και άγνωστα περιστατικά με δεκάδες πυροβολισμούς που σαν από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Η αιτία της «βεντέτας» μεταξύ των δύο οικογενειών, που μένουν στις περιοχές του Μαρκοπούλου και Κορωπίου, δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη. «Από τις έρευνες που έχουμε κάνει εδώ και πολλούς μήνες φαίνεται ότι όλα αυτά προέρχονται από έναν αρραβώνα που χάλασε ή από μια οικονομική διαφορά. Στις τσιγγάνικες «βεντέτες» δεν είναι εύκολο να μάθει κάποιος «απ έξω» τι πραγματικά έχει συμβεί» λέει στο astinomiko.gr αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Η ένταση μεταξύ των δύο οικογενειών είχε καταλαγιάσει για χρόνια αλλά «ξαναφούντωσε» το 2019. «Υπήρξαν δύο επεισόδια πολύ επικίνδυνα. Στο ένα μάλιστα, έβαλαν φωτιά στο σπίτι της μιας οικογένειας στο Κορωπί. Στη συνέχεια, υπήρξε μια «νηνεμία» πριν να ξεσπάσει νέα «καταιγίδα» που κορυφώθηκε στην Αγίου Μελέτιου» λέει αστυνομικός που γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τα περιστατικά. Έγιναν συλλήψεις και επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από την δικαιοσύνη αλλά… μάταια.

Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, μέλη της μιας οικογένειας «άνοιξαν» πυρ με ένα 9αρι πιστόλι κατά του σπιτιού της άλλης οικογένειας στο Κορωπί. Οι σφαίρες «σφύριζαν» πάνω από το κεφάλι μιας γυναίκας που εκείνη την ώρα ήταν στο σπίτι και κρύφτηκε για να γλιτώσει.

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από το σημείο τουλάχιστον δεκαέξι κάλυκες. Όμως υπήρχε και συνέχεια… Πριν περάσουν λίγες μέρες, ακολούθησαν αντίποινα με ένα Καλάσνικωφ που έριξε 28 σφαίρες κατά του σπιτιού της άλλης οικογένειας στο Μαρκόπουλο. Μάλιστα, κάποιες σφαίρες τρύπησαν τους τοίχους και καρφώθηκαν στις ντουλάπες θυμίζοντας εμπόλεμη ζώνη. Η αστυνομία, θέλοντας να μην «ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά» προσπάθησε να κρατήσει κρυφά τα δυο περιστατικά.

Όμως τα μέλη των δυο οικογενειών δεν ησύχαζαν με τίποτα. Την ημέρα της συμπλοκής στην οδό Αγίου Μελετίου συναντήθηκαν τυχαία και τα όπλα… «ξαναμίλησαν» με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα αλλά και τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έτρεχαν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

Την επόμενη κιόλας μέρα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατέθεσαν όλα τα στοιχεία στον ανακριτή ο οποίος εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για επτά άτομα. Ένας από αυτούς συνελήφθη ενώ ήταν τραυματίας στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» από την συμπλοκή της Αγίου Μελετίου ενώ με χειροπέδες βρέθηκε και ο αδελφές του όταν πήγε να τον επισκεφτεί. Τα στοιχεία των υπολοίπων είναι γνωστά και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι σύντομα θα πέσουν στα χέρια τους.

Ο συνήγορος της μίας πλευράς Γιάννης Γλύκας, δήλωσε στο astinomiko.gr: “«Από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας είναι σαφές ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση αλλά ενδεχομένως εκείνο της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Στοιχεία από τα οποία να αναδεικνύεται ανθρωποκτόνος δόλος δεν υπάρχουν. Είναι σαφές ότι η υπόθεση στο ακροατήριο θα εκτονωθεί!”


https://astinomiko.gr


 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια διόρθωση στο αρθρο. Τα εντάλματα τα έβγαλε την επομενη μέρα η ασφάλεια του Άγιου Παντελεήμονα.