Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Ανήλικοι διέπραξαν σωρεία διαρρήξεων


Για συνολικά δέκα κλοπές και διαρρήξεις τετελεσμένες και σε απόπειρα, τις οποίες κατηγορούνται ότι διέπραξαν σε χρονικό διάστημα ενός μηνός σε Λάρδο, Κάλαθο αλλά και στην πόλη της Ρόδου, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη δύο 16χρονοι και ένας 13χρονος, ενώ στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας 17χρονος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, οι δύο 16χρονοι συμμετείχαν και στις δέκα περιπτώσεις (έξι κλοπές και διαρρήξεις και 4 απόπειρες), ο 13χρονος σε πέντε από αυτές και ο 17χρονος σε τρεις. Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που εξιχνίασαν και την υπόθεση, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω οι τρεις εμπλεκόμενοι πλην του 17χρονου, ο οποίος προσήχθη στην υπηρεσία αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου. Επίσης συνελήφθη και η μητέρα του 13χρονου, η οποία κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, οι νεαροί κατά τον τελευταίο μήνα προέβησαν, από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, σε δέκα παραβιάσεις, επιχειρήσεων και σχολικών μονάδων, αφαιρώντας στις έξι από αυτές χρήματα, καπνικά προϊόντα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.


 
Πιο συγκεκριμένα, βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στις 13 Νοεμβρίου με αυτοκίνητο που διέθεταν, μετέβησαν στην Κάλαθο όπου και παραβίασαν καφετέρια από την οποία ωστόσο αυτή τη φορά δεν αφαίρεσαν κάτι.

Το ίδιο κατάστημα δύο ημέρες νωρίτερα, στις 11 Νοεμβρίου 2020, οι δράστες το είχαν και πάλι «επισκεφθεί» και μάλιστα τότε είχαν αφαιρέσει, ένα κινητό τηλέφωνο, μία κάμερα και διάφορα καπνικά προϊόντα.

Στις 12 Νοεμβρίου οι ίδιοι μετέβησαν στη Λάρδο και αφαίρεσαν από ταμειακή μηχανή επιχείρησης 70 ευρώ.

Στις 11 Νοεμβρίου 2020 οι κατηγορούμενοι δράστες μετέβησαν στο Δημοτικό Σχολείο Λάρδου όπου και αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την πόρτα.

Στις 13 Νοεμβρίου 2020 «επισκέφθηκαν» και πάλι το ίδιο σχολείο στη Λάρδο όπου πραγματοποίησαν μία δεύτερη απόπειρα παραβίασης του κτηρίου, σπάζοντας ένα τζάμι, ωστόσο και αυτή τη φορά δεν αφαίρεσαν κάτι.

Στις 3 Νοεμβρίου, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν περίπτερο στην πόλη της Ρόδου, όμως χτύπησε ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή.


 
Το χρονικό διάστημα από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου 2020 οι ανήλικοι πήγαν σε καντίνα που βρίσκεται στον κόμβο Μαλώνα – Μάσσαρι επί της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ από την ταμειακή μηχανή.

Στις 17 Οκτωβρίου οι ίδιοι μετέβησαν στο Μουσικό Σχολείο στα Κοσκινού και αφού μπήκαν μέσα στο κτήριο από ανοικτό παράθυρο στη συνέχεια παραβίασαν την πόρτα του κυλικείου και αφαίρεσαν από εκεί διάφορες ηλεκτρικές συσκευές (μπλέντερ, μηχανή καφέ κ.α.) αλλά και διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας 750 ευρώ, ενώ προκάλεσαν και φθορές αξίας 150 ευρώ. Επίσης παραβίασαν την ίδια ημέρα και το γραφείο των καθηγητών του σχολείου από όπου και πήραν δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τα εξαρτήματά τους.

Στις 11 Νοεμβρίου 2020 οι δράστες πήγαν και πάλι στο Μουσικό Σχολείο και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα από το κυλικείο αξίας 100 ευρώ, ενώ προκάλεσαν και φθορές αξίας 100 ευρώ.

Στην κατοχή των δραστών και σε υπαίθριο χώρο απόκρυψης «καβάτζα» που χρησιμοποιούσαν βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος τους κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

rodiaki.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια