Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Ο κορωνοϊός μας έχει βάλει στο στόχαστρο και η Ηγεσία τον αφήνει να πατήσει τη σκανδάλη


Διαβάστε την ανακοίνωση

Διανύουμε ήδη τη δεύτερη περίοδο «καραντίνας», και πάλι εμείς, οι Έλληνες αστυνομικοί, έχουμε αναλάβει το έργο της επιτήρησης της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του θανατηφόρου ιού. Η διαφορά με την προηγούμενη περίοδο είναι ότι πλέον καθημερινά τα νέα κρούσματα στην επικράτεια είναι χιλιάδες και οι νέοι θάνατοι δεκάδες. Η αποστολή μας είναι να βάλουμε «φρένο» στην μανιώδη πορεία του κορωνοϊού.

 

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από όταν η πανδημία άρχισε να επελαύνει, και θα περίμενε κανείς ότι το κράτος προσαρμοζόμενο στις νέες συνθήκες θα λάμβανε τα απαραίτητα μέτρα για να θωρακίσει τους αστυνομικούς. Εντούτοις, το κράτος και ειδικά η φυσική και πολιτική ηγεσία είναι ΑΠΟΝΤΕΣ. Το μοναδικό μέτρο που «πήραν» ήταν να… δώσουν όλη τη βαρύτητα στο αφήγημα της «ατομικής ευθύνης», όπως άλλωστε έγινε και με όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Κάποιες Ενώσεις και συνδικαλιστές αστυνομικοί αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα των συναδέλφων έχουν πολλάκις αναφέρει τις ελλείψεις, αλλά το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι το ίδιο.

 

Με δική τους ευθύνη κάθε μέρα βρισκόμαστε στο «στόμα του λύκου».

 

Τα προβλήματα είναι τα ίδια και επιμένουν απειλώντας τις ζωές μας και των άλλων

 

Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ ενέργεια για την επίλυση του ζητήματος των κρατητηρίων. Μέσα στα κρατητήρια των υπηρεσιών παραμένουν συνήθως πολλοί διοικητικοί κρατούμενοι. Οι νέοι κρατούμενοι που προκύπτουν δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους παλιούς, με αποτέλεσμα αναγκαστικά οι νέοι να κρατούνται στο προσωρινό κρατητήριο, με εντελώς πρόχειρες κι ευάλωτες συνθήκες κράτησης. Οι ποινικοί κρατούμενοι, μέχρι να μεταχθούν από το Μεταγωγών στις φυλακές παραμένουν πολλές ημέρες στα Τμήματα. Για τους ψυχικά ασθενείς που πρόκειται να εκτελεστεί η διαδικασία της ακούσιας νοσηλείας δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος στα Τμήματα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να πρέπει να μπαίνουν κι αυτοί στο προσωρινό κρατητήριο. Επίσης, όταν υπάρχουν γυναίκες κρατούμενοι, δεν πρέπει να κρατούνται μαζί με άντρες με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα. Οι περιπτώσεις αυτές πολλές φορές συμβαίνουν παράλληλα οδηγώντας τους αστυνομικούς σε απόγνωση.

 

Τα οχήματα εξακολουθούν να μην έχουν υαλοπίνακα που να χωρίζει το εμπρός με το όπισθεν μέρος του οχήματος. Οι συνάδελφοι είναι άμεσα εκτεθειμένοι, αφού και από μια απλή προσαγωγή μπορεί να τους μεταδοθεί την ασθένεια. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα όταν για παράδειγμα ένας αντιδραστικός κακοποιός που έχει συλληφθεί δεν συμμορφώνεται. Πολλές φορές κρατούμενοι φτύνουν τους αστυνομικούς από αντίδραση.

 

Μέχρι και σήμερα οι τακτικές απολυμάνσεις των κτιρίων των Υπηρεσιών και των οχημάτων τους δεν είναι δεδομένες. Επίσης σε πολλές Υπηρεσίες ακόμα δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας! Ακόμα και μετά από εμφάνιση επιβεβαιωμένου κρούσματος σε Υπηρεσίες, τα αντανακλαστικά για την καθαριότητα υπήρξαν προκλητικά καθυστερημένα.

 

Μέχρι και σήμερα δεν έχει σχεδιασθεί ο τρόπος με τον οποίο οι αστυνομικοί θα επιλαμβάνονται σε περιπτώσεις παραβίασης της καραντίνας. Πώς θα οδηγούνται στο τμήμα, πού θα κρατούνται, πώς θα γίνεται η λήψη αποτυπωμάτων, πώς θα οδηγούνται στο δικαστήριο οι δράστες.

 

Προφανώς για την κυβέρνηση τα απολύτως απαραίτητα μέτρα για την προστασία μας από τον θανατηφόρο ιό κοστίζουν περισσότερο απ’ ό,τι οι ζωές μας. Αντιμετωπίζουν τις ζωές μας με όρους κόστους. Η αδιαφορία προς τους αστυνομικούς φάνηκε επίσης και με το άφαντο επίδομα, το οποίο δεν θα μας ενδιέφερε αν τουλάχιστον είχαν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μας.

 

Ήρθε η ώρα να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας αντιμετωπίζει σαν ένα «κομμάτι κρέας».

 

Η ΠΟΑΣΥ ειδικά εν μέσω πανδημίας αποδείχτηκε ανεπαρκής στο έργο της. Μολονότι εξήγγειλε αγώνες, πορείες, διεκδικήσεις δεν πραγματοποίησε τίποτα από αυτά. Ενώ δεχόμαστε επίθεση από τον κορωνοϊό και ο πληθυσμός όλου του πλανήτη απειλείται, η Ομοσπονδία των αστυνομικών έχει αφήσει ουσιαστικά αβοήθητους τους εργαζόμενους αστυνομικούς.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε εγρήγορση. Να μην σταματήσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα για την σωματική τους ακεραιότητα, ειδικά τώρα εν μέσω πανδημίας. Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών θα στέκεται πάντα αρωγός σε όποιον σηκώνει ανάστημα για να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στην ζωή.

 

Συνάδελφοι, ήρθε η ώρα να σταθούμε εμείς οι ίδιοι στα πόδια μας, χωρίς να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε κανέναν. Αγώνας για τα αυτονόητα σε κάθε Υπηρεσία εδώ και τώρα.

 

Με τη ζωή μας δεν θα ξαναπαίξει κανείς!

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 

 protast.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια