Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εισαγγελία «καλεί» Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη για το Πολυτεχνείο – Ποια αδικήματα διερευνώνται μετά από καταγγελία του Φαήλου Κρανιδιώτη


Οι αρχηγοί τριών πολιτικών κομμάτων της Βουλής ανάμεσα τους και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας που παρήγγειλε η Εισαγγελία της Αθήνας για να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις κατά την επέτειο για το Πολυτεχνείο που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις μνήμης.

Η έρευνα που βασίζεται σε σχετική αναφορά η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία από τον δικηγόρο Φαήλο Κρανιδιώτη,  σχετίζεται με ενέργειες των Αλέξη Τσίπρα , Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη και προφανώς δεν μπορεί να διερευνηθούν από εισαγγελέα καθώς πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα. Έτσι θα ληφθεί η αρχική κατάθεση από τον καταγγέλλοντα δικηγόρο και πρώην πολιτευτή της ΝΔ και ακολούθως, προφανώς η δικογραφία θα πάει στη Βουλή.


Προκαταρκτική

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.


Η εντολή για την προκαταρκτική δόθηκε κατόπιν σχετικής καταγγελίας που έγινε στην εισαγγελία ενώ λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη δικογραφία που σχηματίζεται για συγκεντρώσεις και επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την έρευνα θα κάνει η Κρατική Ασφάλεια Αθηνών.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια