Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Π.Ο.Λ.: Χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.


Διαβάστε την ανακοίνωση

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών θέτουμε ως πρωταρχική μας υποχρέωση την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων.

 

Το δεύτερο κύμα του covid-19 μας υποχρεώνει ως στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να μη τεθεί σε κίνδυνο η ατομική μας υγεία , των οικογενειών μας αλλά και των συναδέλφων.

 

Παράλληλα προσαρμόζονται τα νέα εργασιακά δεδομένα βάση των οποίων θα λειτουργούν οι Υπηρεσίες κατ΄αναλογία βέβαια αυτών που ίσχυαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα από το Μάρτιο και έπειτα.

 

Στο σημείο αυτό όμως  θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο σύνολο των οδηγιών που δόθηκαν για τον covid-19 προβλέπονταν και η χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού στους υπηρετούντες στα Σ.Α και στο Στρατό που είναι γονείς με τέκνα στο σχολείο , μια άδεια όμως που δεν χορηγήθηκε στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς την αρμοδιότητα χορήγησης την είχε το Αρχηγείο που έκρινε πιθανώς ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο προκαλώντας  αναστάτωση στους συνάδελφους που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα οικογενειακής συνοχής κατά την περίοδο που τα σχολεία έμειναν κλειστά..

 

Όπως τότε έτσι και τώρα η Κυβέρνηση προσαρμόζοντας τις σχετικές οδηγίες βάση των αναγκών λειτουργίας των σχολείων προβλέπει τη χορήγηση ανάλογης άδειας στους εργαζόμενους που έχουν τέκνα σε σχολείο που για επόμενο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον για το μήνα Νοέμβριο) δεν θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα δια ζώσης.

 

Θεωρούμε  πολύ σημαντικό ότι το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  σύμφωνα με όσα προβλέπονται για τις άδειες διευκόλυνσης που χορηγούνται στα στελέχη λόγω covid-19 εξέδωσε τις κάτωθι διαταγές:

·         Χορήγηση αναρρωτικής άδειας ειδικού σκοπού .

 

Σχετ: 071401/10-20 Δ/γη ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΚΑΤ./ΔΠ.

 

Σύμφωνα με την ανωτέρω διαταγή προβλέπεται η χορήγηση ειδικής αναρρωτικής άδειας όταν το στέλεχος τεθεί σε περιορισμό, όταν στη σχολική μονάδα του τέκνου παρουσιαστεί κρούσμα, και η παροχή εργασίας εξ αποστάσεων για όσους λαμβάνουν αναρρωτική άδεια .

 

·         Παροχή διευκολύνσεων στα στελέχη των οποίων  τα τέκνα παρακολουθούν μαθήματα μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης .

 

 Σχετ: 071402/10-20 Δ/γη ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΚΑΤ./ΔΠ.

 

Σύμφωνα με την ανωτέρω διαταγή προβλέπεται το εναλλασσόμενο ,ευέλικτο ωράριο εργασίας, η εξ αποστάσεως εργασία και η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού διευκολύνοντας τα στελέχη με τέκνα σε παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς . 

 

·         Χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας σε ομάδες αυξημένου κινδύνου .

 

Σχετ: 071403/10-20 Δ/γη ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΚΑΤ./ΔΠ.

 

Σύμφωνα με την ανωτέρω διαταγή καθορίζονται τα όσα ισχύουν για τις ομάδες αυξημένου            κινδύνου ,τις άδειες που μπορούν να λαμβάνουν, τη παροχή εργασίας εξ’αποστάσεως .

 

 

 

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίζει να ενημερώνει  για όλα τα ζητήματα σχετικά με τον covid-19 και τα όσα πρέπει να γνωρίζουμε προκειμένου να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται αλλά και να παρέχονται οι διευκολύνσεις σε όσους συναδέλφους παραστεί ανάγκη .  

 

 

 

 Για την Π.Ο.Λ.

 

                      

 

                                         Ο Πρόεδρος                             Η Γ.Γραμματέας

 

                                       Κυράνης Κων/νος                        Μπέη Χαριτίνη

 

 

 omospondia.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια