Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δυνατότητα προαιρετικής παραμονής στην ΕΛ.ΑΣ Αξιωματικών που συμπλήρωσαν το 60ο έτος της ηλικίας τους


Παραθέτουμε ερώτηση τού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη - Πέτρου Σπανάκη: Όπως γνωρίζετε στην Ελληνική Αστυνομία υπηρετούν Αξιωματικοί έμπειροι που ενώ έχουν συμπληρώσει το 60Ο έτος της ηλικίας τους επιθυμούν να παραμείνουν στο Σώμα (αρκετοί εξ αυτών) για τουλάχιστον ένα έτος. Το αίτημα αυτό έχει γίνει γνωστό στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών. Επειδή τα Στελέχη αυτά της ΕΛ.ΑΣ διαθέτουν μία μεγάλη εμπειρία.

Επειδή οι συνθήκες έχουν επιφορτίσει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας με πρόσθετο έργο (έλεγχοι covid κ.α.) που η παραμονή τους θεωρείται αναγκαία και χρήσιμη. Επειδή η παραμονή τους θα είναι προαιρετική και για όσους το επιθυμούν. 2 Επειδή τα Στελέχη αυτά έγιναν Αξιωματικοί λόγω της εμπειρίας τους με τις διατάξεις του Ν. 3686 ΦΕΚ Α΄ 158/01.08.2008. Επειδή η Ελληνική Αστυνομία έχει ανάγκη στελέχωσης με πρόσθετο προσωπικό και με δεδομένο ότι υπάρχουν ελλείψεις στις Υπηρεσίες της.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Προτίθεστε να προχωρήσετε σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορούν να παραμείνουν στην Ελληνική Αστυνομία (εφ’ όσον το επιθυμούν) περίπου 135 Στελέχη της (Αξιωματικοί του Ν. 3686/2008) που θα αποστρατευτούν στις 31.12.2020 λόγω συμπλήρωσης του 60ου έτους της ηλικίας τους;

2) Αν προτίθεστε να προχωρήσετε σε τέτοια ρύθμιση που ήδη υπάρχει για τους Ανώτατους Αξιωματικούς για πόσο διάστημα θα τους δίνετε την δυνατότητα (προαιρετικά) να παραμείνουν;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος-Πέτρος Ν. Σπανάκης









Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Επειδή οι ψήφοι είναι πολλοί η σωστή αιτιολογία
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτοί οι
Αξιωματικοί θα δουλέψουν τώρα 60 χρόνων;; Θέλουν απλώς να συνεχίσουν να πληρώνονται και να κάθονται.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πείτε και στον απλό λαό το μισθό των Αξιωματικών αυτών... Και τις αρμοδιότητες τους.... Ντροπή κ μόνο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί ρε μάγκες. Τι είναι ένας άνθρωπος 60 χρονών στην Αστυνομία; Όταν πηγαίνετε στο νοσοκομείο θέλετε να σας εξετάσει ένας καθηγητής 65 και άνω χρονών και πληρώνετε γι΄αυτό και όχι ένας νεαρός "γιατρουδάκος", γιατί "τι ξέρει ο νεαρός". Έτσι σκέφτεσται όλοι. Την μικροψυχία σας στην βγάζεται για κάποιο λόγο στο Σώμα. Κρίμα για σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για τον καθένα από αυτούς μπορεί να πάρει παραπάνω νέους Αστυφύλακες. Μπορεί να πάρει ακομα τρεις συνοριοφύλακες με σύμβαση(όπως έχει πάρει) σε παραμεθόριο νησι ή τρεις Σωφρονιστικους (που και αυτοί είναι με οχταμήνες συμβάσεις δεν έχει κάνει ακόμα μονιμοποίηση των επιτυχοντων και τους πάει με συμβάσεις εδώ και δυόμιση χρόνια).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδη τι ακριβως θα κανουν.οτι εκαναν και στα 58, 59 κτλ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι 135 που έχουν φτάσει τα 60 έτη ηλικίας και επιθυμουν να παραμείνουν μόνο ελενχους για covid 19 δεν κανουν, ειναι βολεμένοι έχουν πάρει το εφάπαξ και πουλάνε τρελά (και καλά κάνουν) .Ο Βουλευτής μπορεί να πάει μια επίσκεψη σε ένα ΑΤ το πρωί και να ξαναπάει το βράδυ να δει αν χρειάζονται αξιωματικοί ή Αστυφύλακες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φέτος τα Χριστούγεννα κάποιοι θα φάνε κροκόδειλο!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν θέλουν να παραμείνουν μαζί με την ανανέωση να μετατεθούν άμεσα στην ΥΑΤ και στην ΥΜΕΤ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστος