Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κορωνοϊός: Συνολικά 530 αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. νοσούν από Covid 19


Τον μεγαλύτερο αριθμό από αστυνομικούς που νοσούν από κορωνοϊό καταγράφει αυτή την περίοδο η Ελληνική Αστυνομία. Συνολικά 530 άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. είναι ενεργά κρούσματα με άλλους από αυτούς να νοσηλεύονται άλλοι να είναι με ελαφρά συμπτώματα στο σπίτι και άλλοι να εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί και να παραμένουν σε καραντίνα.

Ο αριθμός αυτός, μέχρι αυτή τη στιγμή, είναι ο μεγαλύτερος από την ημέρα που άρχισε η περιπέτεια της πανδημίας. Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και μάλιστα έχουν ανακληθεί οι άδειες τους και στις δυο καραντίνες είναι λογικό ότι « χτυπήθηκαν» αρκετά από την περιπέτεια της πανδημίας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από αυτό τον αριθμό το 60% είναι αστυνομικοί που υπηρετούν στη βόρειο Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη Κεντρική Μακεδονία και Θράκη. Ενώ ένα 20% είναι στην Αττική. Στην Κρήτη νοσεί μόλις ένας αστυνομικός.

Ο Covid 19 έχει χτυπήσει και «νευραλγικές» υπηρεσίες, οι οποίες χρειάστηκε να δουλέψουν με το μισό προσωπικό, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις έχουν γίνει απολυμάνσεις.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει οδηγίες για αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας γάντια και απολυμαντικά σε όλους τους χώρους που υπηρετούν αστυνομικοί.

Πάντως, η ανησυχία είναι έντονη με τους συνδικαλιστές των αστυνομικών να ζητούν περισσότερα μέτρα αλλά και συνεχή τεστ.

 

Μίνα Καραμήτρου

https://www.cnn.gr










Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης ALIEN-3- είπε…
Απο αυστηρές οδηγίες καλα πατε. Τα γάντια,τις μάσκες και τα απολυμαντικα απο την τσέπη μας τα αγοράζουμε όμως....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαχαχαχχα έγινε...όλοι μαζί ο ένας πάνω στον άλλον μέσα σε κλούβες σε περιπολικά σε μηχανές στα γραφεία...χώρος τεστ εννοειται για ευνόητους λόγους...ποιον κοροϊδεύετε ρε; Αν είναι μόνο 10 χιλιάδες τα κρούσματα καλά είμαστε...
Ο χρήστης Unknown είπε…
Παλαιότερα εκνευριζομουν και στεναχωριομουν για τη κατάντια και τη σοβιετικου τύπου διοίκηση που επιβάλλεται στην ΕΛΑΣ.. Με λίγους να δουλεύουν πεζοδρόμιο και άλλους φορτωμένους μέχρι το λαιμό δικογραφίες και μία ευμεγέθη μειοψηφία καβαντζωμενη σε αρχηγεία και γραφεία άνευ λόγου υπάρξεως..κ όμως αυστηρές διαταγές και επιτακτικό αίτημα απόδοσης με απειλές κάθε τόσο ( όσοι δουλεύουν γνωρίζουν). Πραγματικά όμως τώρα έχω χάσει κάθε ελπίδα και νιώθω βαθειά απογοήτευση ειδικά για τους ανώτατους διοικούντες και φυσικά τη πολιτική ηγεσία. Πλέον πραγματικά λυπάμαι που έναν τέτοιο λαμπρό οργανισμό ( αν όχι τον μοναδικό αλλά σίγουρα από τους λίγους που παράγουν πολύ και ποιοτικό έργο, εκ των πραγμάτων) τον έχουν σε τέτοια εγκαταλειψη που ούτε μια στολή δεν είναι ικανοί να χορηγήσουν και βλέπεις ένστολους στο δρόμο και τμήματα να μοιάζουν με αντάρτες της Μέσης Ανατολής. Σε ποιον να κάνεις αναφορά για το μη προβλεπόμενο της στολής και τι λόγο να ζητήσεις; Να μην αναφερθώ σε εκπαίδευση η οποία είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Μπορώ να γράφω για ώρες αλλά νομίζω ότι πλέον δεν έχει κανένα νόημα.. Σε κάθε περίπτωση προσωπικά θα συνεχίσω να δίνω το καλύτερο εαυτό μου ( και είμαι σίγουρος ότι με όσους έχω συνεργαστεί θα κάμουν το ίδιο) με και χωρίς επίδομα ( εδώ γελάμε..ποιο επίδομα κύριοι;;χορήγηστε καμιά στολή και κάντε μας καμιά εκπαίδευση έστω πρώτων βοηθειών ή κανένα νομικό σεμινάριο και κρατήστε τα επίδοματα.. Δεν ζητιανευουμε από κανέναν), Πραγματικά λυπάμαι..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ,ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ,ΛΥΠΑΜΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΩ,ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!



Ο χρήστης Unknown είπε…
Καλημέρα, προφανώς δεν " έπιασες τον συλλογισμό μου".. Μάλλον δεν καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι το κέντρο του σύμπαντος αλλά ανήκεις σε κάτι μεγαλύτερο ( ένα κράτος, μια κοινωνία) και η συμπεριφορά σου/εικόνα είναι αυτή που πρώτη μετράει γιατί θες δε θες ,αξιολογεισαι .. Άσχετα αν δε το καταλάβαινεις! Το γεγονός ότι δε σε έχουν σε εκτίμηση γιατί πρώτα απ' όλα δε κατανοεις ότι αξιολόγεισαι ( και προφανώς σε/μας αξιολογούν σαν κάτι το αναλώσιμο χωρίς ουσιαστική δυνατότητα φωνής και αντίδρασης), όπως επίσης και η " ανοχή" σου σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση ( πρώτα από όλα από την απαράδεκτη εικόνα της στολής, όχι μόνο με ευθύνη μας προφανώς και αυτο σχολιάζω) , συν φυσικά τη πολιτική ιστορία της χώρας, για την οποία δεν έχουμε ουδεμία ευθύνη, κ όμως πληρώνουμε τις συνέπειες της.. είναι ίσως λίγες από τις αιτίες που παίρνουμε αυτή τη βαθμολογία εκτιμήσεως και που φροντίζουν να μας το δείχνουν.. Συνεχώς! Όταν μεγαλώσεις.. Θα καταλάβεις.