Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΚΙΔΑ: Μήνυμα για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου


Ανακοίνωση τής ΑΚΙΔΑ:  Η 47η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στέλνει αγωνιστικό μήνυμα για δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη κι ανθρώπινα δικαιώματα, ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης. Τίποτα από όλα αυτά δεν χαρίστηκε στο λαό και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Η προσπάθεια για διατήρηση και βελτίωση των ανωτέρω κεκτημένων πρέπει να είναι διαρκής, γιατί σε αυτές τις αξίες στηρίζεται η ζωή του ανθρώπου και η κοινωνική πρόοδος. Το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι πάντα επίκαιρο και μας θυμίζει βασικά δικαιώματα, για τα οποία ηρωικοί αγωνιστές αντιτάχθηκαν στη χούντα, διώχθηκαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν. Σε αυτούς τους αγωνιστές σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής.

     Εν μέσω κορονοϊού, στην πιο κρίσιμη έως σήμερα καμπή της νόσου, με απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των τεσσάρων (4) ατόμων, χιλιάδες αστυνομικοί εκτίθενται στον κίνδυνο της πανδημίας και παρατάσσονται στα μέτρα τάξης ο ένας δίπλα στον άλλον, ενώ παράλληλα διατάσσεται επιφυλακή του προσωπικού, κατά φωτοτυπική αναπαραγωγή μέτρων προηγούμενων ετών, που επιτείνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα συγχρωτισμού και τήρησης αποστάσεων. Ακολουθούν γενικές διαταγές του τύπου «να ληφθούν υπόψη και να  εφαρμοστούν όλα τα μέτρα για τον COVID-19 με ευθύνη Διευθυντών, Διοικητών, Τμηματαρχών κτλ», ενώ στην ουσία κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο, παρά μόνο εάν οι συνάδελφοι παραμείνουν εκτός αστυνομικών κτηρίων – εγκαταστάσεων και τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις, που θα καλύπτουν κάποιες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Στην πράξη σε κάθε γωνία του κέντρου της Αθήνας βλέπουμε δεκάδες αστυνομικούς συγκεντρωμένους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τη δυνατότητα εφαρμογής των προβλεπομένων μέτρων κατά της πανδημίας και τη διακινδύνευση της υγείας τους.  

     Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών εύχεται υγεία και καλή δύναμη στους συναδέλφους, που θα λάβουν μέτρα τάξης κατά τη διάρκεια της επετείου του Πολυτεχνείου. Όλα να κυλίσουν ομαλά και ειρηνικά, χωρίς βίαια συμβάντα, που θα υπονομεύσουν το δίκαιο του λαού και θα αλλοιώσουν το νόημα της επετείου.

 

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια