Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Νίκος Μπαλούρδος για το νόμο 4.000


Ανάρτηση του Νίκου Μπαλούρδου

''Ο Νόμος 4000 άρχισε να εφαρμόζεται στις 10 Σεπτεμβρίου του 1958, όταν τέσσερις νεαροί που

είχαν κατηγορηθεί για πράξεις εξύβρισης, διαπομπεύτηκαν στους δρόμους της Αθήνας, κουρεμένοι σύρριζα και δεμένοι με χειροπέδες, με έναν από αυτούς να φέρει πινακίδα που έγραφε: «Είμεθα τεντυ-μπόυς και πετάξαμε γιαούρτι κατά γυναικός».Ο Νόμος γνώρισε τις μεγαλύτερες «δόξες» του στην επταετία της Χούντας, όταν ο συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς διέταζε συνεχώς την εφαρμογή του σε νεαρούς αντιπάλους της δικτατορίας, καθώς και σε μακρυμάλληδες χίπις." Πηγή Wikipedia

Σεπτέμβριος του 1958 με Οκτώβριο 2020, 62 χρόνια κ κάτι ψιλά περάσανε για να επανέλθει με τον πιο θλιβερό τρόπο , ένας ακραίος νόμος, ο νόμος 4000! Στη φωτογραφία ο πρύτανης εντός του πανεπιστημίου, διαπομπεύεται ως τεντυμπόϊς από " αντιεξουσιαστές " , οι οποίοι σε ρόλο χωροφύλακα εφαρμόζουν το νόμο!

Νέα ήθη κ έθιμα. Μια Ελλάδα που αντί να κάνει βήματα προς το μπρος τρέχει προς τα πίσω! Ο φασισμός δεν πέθανε, ο φασισμός ζει κ βασιλεύει απλά άλλαξε πλευρά! Η πολιτική ορθότητα κατάντησε άβουλους κυβερνώντες κ υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς κ στο βωμό της διατήρησης των αξιωμάτων, παρέδωσαν ουσιαστικά την ασφάλεια του κράτους στους γνωστούς άγνωστους. Άραγε όταν τελειώσει η όποια θητεία τους , θα κοιτάζουν με υπερηφάνια αυτή τη φωτό???









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια