Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάνω από 30 άνθρωποι κινδύνευσαν στην Κρήτη - Έρχεται κυβερνητικό κλιμάκιο


Στην Κρήτη θα βρεθεί τις επόμενες ώρες κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, προκειμένου να δει από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία. 
Ο κ. Λιβάνιος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος του εξέθεσε εν συντομία την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Περιφερειάρχης βρέθηκε νωρίτερα στην περιοχή της Χερσονήσου και είδε από κοντά τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από τον απίστευτο όγκο νερού που έπεσε σε λίγες ώρες. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον κ. Λιβάνιο θα συνοδεύουν ο Υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Καραγιάννης. 

Σχεδόν 500 οι κλήσεις για βοήθεια δέχτηκε η Πυροσβεστική, περισσότερα από 30 άτομα απεγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά και τα πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. 

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία:

"Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν τις πρωινές ώρες της 10ης Νοεμβρίου 2020, το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Ηρακλείου Κρήτης έχει δεχθεί 400 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 25 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο. Οι περιοχές όπου τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν εντονότερα ήταν: Χερσόνησος, Ανισσαράς, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια.

Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου έχει δεχθεί 70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 7 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν τεθεί σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Δεδομένου ότι το φαινόμενο των έντονων βροχοπτώσεων είναι σε εξέλιξη, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Κρήτης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών".


https://www.cretalive.gr


 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια