Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΑΚΠ: Η απεργιακή απάντηση, του εργατικού κινήματος στις 26 Νοέμβρη, ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων


Διαβάστε την ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών

 Η απεργιακή απάντηση, του εργατικού κινήματος στις 26 Νοέμβρη, ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και την υγεία των λαϊκών στρωμάτων στο βωμό των κερδών, είναι επιτατική ανάγκη
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι                                                                                                                                                                                                                 
Με αφορμή την προετοιμασία της απεργίας που έχουν προκηρύξει για τις 26 Νοέμβρη, δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., συνεχίζοντας τον αγώνα για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ενάντια σε ένα νομοσχέδιο – κόλαφο για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, που υπάρχει έτοιμο στο συρτάρι και βγαίνει εν μέσο πανδημίας, με περιορισμό των συγκεντρώσεων, θα πρέπει να μας προβληματίζει. 
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 10ωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση των νόμιμων υπερωριών, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, μέτρα που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και την απεργία, θέτουν εμπόδια στις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων .
O νέος νομοθετικός Αρμαγεδώνας των εργασιακών ανατροπών δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. 
Εμείς οι πυροσβέστες έχουμε ένα λόγο παραπάνω να συμπαρασταθούμε σ αυτόν τον αγώνα γιατί έχουμε νιώσει στο πετσί μας όλα αυτά τα χρόνια τον αυταρχισμό και την αντεργατική πολιτική σε όλο της το μεγαλείο. 
Πρόσφατα είναι τα σημάδια της ψήφισης του Ν. 4662/20 που έκανε την εργασιακή, την προσωπική και την οικογενειακή μας καθημερινότητα, κόλαση. 
Δεν είναι μια αναγκαία επιλογή από την πολιτική μας ηγεσία που την ακολουθεί η φυσική, και δεν πρέπει να αναζητηθεί άλλοθι και δικαιολογίες λόγο της « έκτακτης κατάστασης » ή της οικονομικής κρίσης, αλλά μια συνειδητή πολιτική επιλογή. 
Όταν η πυρασφάλεια της χώρας και τα δικαιώματα των εργαζόμενων σε αυτήν θεωρούνται κόστος, τότε οι τραγικές καταστάσεις που ζει ο λαός και ο τόπος συνέπεια των καταστροφικών πυρκαγιών και πλημμυρών, διαρκώς θα επαναλαμβάνονται και τα διαχρονικά προβλήματα που έχουμε σαν εργαζόμενοι στο Π.Σ. θα παραμένουν και συνεχώς θα μεγαλώνουν, κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν: 
με την προστασία από τους υπαρκτούς επαγγελματικούς κινδύνους, γιατί η υγιεινή και ασφάλεια θα συνεχίσει να βρίσκετε στα αζήτητα, το ίδιο και η αναγνώριση του επαγγέλματος ως Β.Α.Ε. 
την έλλειψη επαρκούς καθαριότητας στους χώρους των  πυροσβεστικών υπηρεσιών που  εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους και εν όψη κορονωϊού, ( οι προμήθειες υγειονομικού υλικού, τα τεστ και τα Μ.Α.Π. ακόμα τα περιμένουμε να  έρθουν ). 
την απλήρωτη υπερεργασία που προσφέρουμε δεκαετίες τώρα, και είμαστε η μοναδική εξαίρεση σε όλο τον δημόσιο τομέα.  
το διαρκές ξεσπίτωμα των συναδέλφων με την αλλαγή του κανονισμού μεταθέσεων. 
την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας και του ελεύθερου χρόνου μας με τις συχνές επιφυλακές, τώρα πλέον και για προληπτικούς λόγους. 
την έλλειψη σε μόνιμο προσωπικό και την μη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των πενταετών πυροσβεστών για την κάλυψη των αναγκών της Πολιτικής Προστασίας της χώρας σε όλους τους τομείς.
Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους και τους καλούμε σε επαγρύπνηση, τόσο για τις αλλαγές που θα δεχτούν οι δικοί τους άνθρωποι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, όσο και για τις επικείμενες αντιδραστικές αλλαγές που έχει σκοπό να επιβάλλει η κυβέρνηση και για την οργάνωση των συνδικάτων με την ψήφιση νέου συνδικαλιστικού νόμου ή άλλων διατάξεων, που θα τροποποιούν τον ήδη υφιστάμενο και θα περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες .
Η πάλη για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος της Πυρασφάλειας, της Υγείας, της Παιδείας και για να μη βρεθεί κανένας εργαζόμενος και άνεργος χωρίς εισόδημα φαντάζει επιτακτική ανάγκη. 
Το μήνυμα της απεργιακής απάντησης που θα δώσει οργανωμένα και μαζικά το εργατικό κίνημα της χώρας απέναντι στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και παράλληλα αξιοποιεί την πανδημία για να νομοθετήσει νέες αντεργατικές ανατροπές, μας αφορά όλους και μεταφέρετε στις 26 Νοέμβρη σε κάθε κλάδο και χώρο εργασίας.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια