Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΜΕΡΑ25: Επιστροφή του πανεπιστημιακού ασύλου με περιφρούρηση του από το Πανεπιστήμιο


Ανακοίνωση τού ΜΕΡΑ25: Θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη που βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στο Πανεπιστήμιο την πρόταση μας για την επαναφορά του Ασύλου μαζί με την ίδρυσης μιας Πανεπιστημιακής Υπηρεσίας Περιφρούρησης του

 

Η Κυβέρνηση πριν από ένα χρόνο περίπου, κατήργησε το πανεπιστημιακό άσυλο ως τον υποτιθέμενο μανδύα υπόθαλψης της "ανομίας" στους χώρους του πανεπιστημίου. Το ΜέΡΑ25 είχε διαφωνήσει τότε έντονα με αυτή την κυβερνητική απόφαση, προτείνοντας την ενίσχυση και περιφρούρηση του ασύλου μέσω της ίδρυσης μιας Υπηρεσίας Περιφρούρησης του Ασύλου από το ίδιο το πανεπιστήμιο (https://mera25.gr/to-mera25-katagelei-tin-katargisi-tou-panepistimiakou-asylou/).

Ο Πρωθυπουργός όμως που έβλεπε μαζί με την παράταξη του, όλα τα κακώς κείμενα πίσω από το άσυλο, έρχεται τώρα εξ αφορμής και της αποτροπιαστικής πράξης ευτελισμού του Πρύτανη στην ΑΣΟΕΕ να επιτεθεί ιδεολογικά έναντι της Αριστεράς προσπαθώντας να "ηγεμονεύσει" με έναν συνδυασμό χείριστων πρακτικών στην πιο αυταρχική τους εκδοχή. Δεν φτάνει δηλαδή που κατήργησε το άσυλο βάζοντας τα ΜΑΤ μέσα στα πανεπιστήμια, θέλει τώρα να εισάγει και  μια ιδιωτική εταιρεία σεκιουριτάδων σε αυτά.

Το ΜέΡΑ25 ζητάει την επιστροφή του πανεπιστημιακού ασύλου, ως χώρου ελεύθερης διακίνησης και έκφρασης των ιδεών, αλλά και την περιφρούρηση αυτού του ασύλου μέσα από μια υπηρεσία που θα λογοδοτεί αποκλειστικά στην πανεπιστημιακή κοινότητα (πρυτανικές αρχές και φοιτητικούς συλλόγους) και όχι στον κ. Χρυσοχοΐδη, που είναι δεδομένο ότι όπως ακριβώς δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες -αν και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη-, δεν θα μπορέσει να το κάνει ούτε και με τους φοιτητές και την πανεπιστημιακή κοινότητα. 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια