Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Στέγαστρο": Για τα γεγονότα της 1ης Νοέμβρη στο Γαλάτσι


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Την 1η Νοέμβρη, την ημέρα εκτέλεσης των δυο φασιστών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αναρχικές ομάδες, αντιφασιστικές συλλογικότητες, στέκια και αντιφασίστες/τριες καλέσαμε σε συγκέντρωση στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου, με σκοπό να μην αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες να διαδηλώσουν και να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις περιοχές μας.

Έπειτα από την απαγόρευση της διαδήλωσης από την αστυνομία η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην Ν. Ιωνία όπου μπάτσοι για άλλη μια φορά βρέθηκαν στον χώρο συνάντησης μπλοκάροντας την διεξαγωγής της. Για εμάς είναι δεδομένο πως κανένα χουντικό διάταγμα και καμία απαγόρευση διαδηλώσεων από την αστυνομία δεν θα μας αποτρέψει να σταθούμε στον δρόμο και να τοποθετηθούμε ενάντια στο κράτος και τους φασίστες. Έτσι, πραγματοποιήσαμε πορεία γύρω από την πλατεία του Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή και μείναμε μετά το τέλος της με τρικάκια και πανό φωνάζοντας συνθήματα.

Μετά από λίγη ώρα, αφού πρώτα κοντά στο Στέγαστρο είχαν παρκάρει μηχανάκια της ομάδας Δράση, έκαναν την εμφάνιση τους όλων των ειδών οι μπάτσοι. Η αστυνομία, ενώ η διαδήλωση ετοιμαζόταν να διαλυθεί, εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση, χτυπώντας κόσμο, ρίχνοντας χημικά, φτάνοντας στο σημείο να αφήσει αιμόφυρτους συντρόφους και συντρόφισσες στο δρόμο. Οι μπάτσοι δεν σταμάτησαν εκεί μπουκάροντας μέσα στα μαγαζιά χτυπώντας διαδηλωτές και απλούς πελάτες με απολογισμό 13 συλλήψεις και 4 τραυματίες. Μέχρι και παιδιά ξυλοκοπήθηκαν από τα ένστολα καθίκια.

Το κράτος έχοντας επιβάλει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την αστυνομία να προσπαθεί να ελέγχει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, πουλώντας θανατοπολιτική μέσω των MME, ψηφίζοντας αντεργατικά νομοσχέδια, απαγορεύοντας διαδηλώσεις και συναθροίσεις, επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας και στοχοποιώντας συντρόφους/ίσσες προσπαθεί να τσακίσει οτιδήποτε βρεθεί στο πέρασμα του, με σκοπό την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων και των συμφερόντων των αφεντικών και της αστικής τάξης.

Παρά την προσπάθεια στοχοποίησης του Στεγάστρου από τους μπάτσους και τους ξεφτιλισμένους καθεστωτικούς δημοσιογράφους εμείς θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην γειτονιά μας μαζί με συντρόφους και συντρόφισσες δίνοντας αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στον φασισμό και την μισαλλοδοξία, ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό, τον ατομικισμό και την αδιαφορία. Η βία του κράτους δεν μας τρομοκρατεί, ίσα ίσα μας εξοργίζει και μας δυναμώνει. Δηλώνουμε πως δεν θα αφήσουμε αναπάντητη καμία κατασταλτική επίθεση των μπάτσων αλλά ούτε τους φασίστες να τριγυρνάνε στις γειτονιές μας. Θα υπερασπιστούμε στους δρόμους τα κοινωνικά και ταξικά μας συμφέροντα.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ/ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ 1/11 ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο

 









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες!!Ότι να'ναι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόνα τους τα μηχανάκια της Δράσης ήταν? Έχουνε φτιάξει και μηχανάκια να πηγαίνουν μόνα τους τώρα οι μπάτσοι? Ή σας είδαν οι μπάτσοι της Δράσης και κοψαν πέρα?....