Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάθειρξη 17,5 ετών για διπλή ληστεία από το Κακουργιοδικείο Βόλου


Συνολική ποινή κάθειρξης 17,5 ετών επέβαλε χθες ομόφωνα το Κακουργιοδικείο Βόλου σε 36χρονο υπήκοο Αλβανίας για υπόθεση διπλής ληστείας και απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά τεσσάρων αστυνομικών, που σημειώθηκε το 2010 στη Γιάννουλη Λάρισας.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για όλες τις πράξεις και του αναγνωρίστηκε μόνο το ελαφρυντικό του μετέπειτα έντιμου βίου. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν του χορήγησε αναστολή στην έφεσή του και με το πέρας της δίκης κρατήθηκε για να οδηγηθεί στις φυλακές.

Στις 11 Νοεμβρίου 2010, ο 36χρονος με καταζητούμενο συμπατριώτη του εισέβαλαν σε τράπεζα της περιοχής και με την απειλή όπλων άρπαξαν 67.900 ευρώ. Τράπηκαν σε φυγή πεζή και στον δρόμο σταμάτησαν οδηγό ΙΧ απειλώντας τον με όπλα και στη συνέχεια τον ανάγκασαν να βγει από το αυτοκίνητο για να έχουν μέσο διαφυγής.

Ομως η εγκληματική τους δράση δεν σταμάτησε εκεί. Εγκαταλείποντας την περιοχή με το κλεμμένο αυτοκίνητο στην εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών καταδιώχτηκαν από την Αστυνομία και πυροβόλησαν επανειλημμένα κατά τεσσάρων αστυνομικών.

Τελικά εγκατέλειψαν το ΙΧ σε δασική έκταση στον Κίσσαβο και χάθηκαν στο δάσος. Ο 36χρονος συνελήφθη μετά από 10 χρόνια στη Γερμανία και συγκεκριμένα στις 28 Ιανουαρίου 2020, μετά από ένταλμα σύλληψης, καθώς ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματά του που είχαν ληφθεί από το κλεμμένο αυτοκίνητο. Η Αστυνομία ταυτοποίησε τα αποτυπώματα και του δεύτερου δράστη, ο οποίος όμως δεν έχει συλληφθεί ακόμη.

Κρατούταν στις φυλακές Λάρισας και χθες οδηγήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην υπόθεση. Στις επανειλημμένες ερωτήσεις της έδρας για τηλεφώνημα που καταγράφηκε στο κινητό της αδερφής του από τον καταζητούμενο δράστη το διάστημα της ληστείας ισχυρίστηκε ότι είχαν συναντηθεί για να τον βοηθήσει με τα χαρτιά του και είχαν πάει σε δικηγόρο.

«Ηταν μία κακή μέρα», είπε απλώς και δεν μπόρεσε να δώσει πειστική απάντηση στο δικαστήριο γιατί ο καταζητούμενος δράστης ο οποίος διέμενε στην Κρήτη έκανε ένα τόσο μακρινό ταξίδι μέχρι τη Θεσσαλονίκη όπου ο κατηγορούμενος φιλοξενούταν από την αδερφή του για να τον βοηθήσει.

Ούτε μπόρεσε να εξηγήσει στο δικαστήριο γιατί ο ίδιος περίμενε βοήθεια από τον φίλο του στην Κρήτη και όχι από την αδερφή του που διέμενε πολλά χρόνια νόμιμα στην Ελλάδα και μεγάλωνε την οικογένειά της.

Δεν θυμόταν ούτε το όνομα του δικηγόρου που είχαν επισκεφτεί για τα χαρτιά του, ο οποίος τελικά -όπως είπε ο κατηγορούμενος- δεν τον είχε βοηθήσει και γι’ αυτό τα Χριστούγεννα αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αλβανία.

Το Δικαστήριο δεν πείστηκε ούτε με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Νωρίτερα της απολογίας του κατηγορούμενου η αδερφή του είχε καταθέσει ότι την ημέρα της ληστείας ήταν μαζί με τον αδερφό της και διασκέδαζαν σε ταβέρνα, καθώς είχε τα γενέθλιά της.

Μάλιστα, στο δικαστήριο εξετάστηκε και δεύτερος μάρτυρας οικογενειακός φίλος της οικογένειας της αδερφής του κατηγορούμενου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο 36χρονος ήταν στην ταβέρνα και ότι τον είχε δει κι εκείνος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο η έφεση να έχει αναστολή, τονίζοντας ότι στον β’ βαθμό ο κατηγορούμενος μπορεί να κριθεί αθωωθεί και θα είναι κρίμα μέχρι τότε η ζωή του να έχει καταστραφεί. Το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

https://www.taxydromos.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια