Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σπάνιο γράμμα ηλικίας 100 ετών που είχε σταλεί με ταχυδρομικό περιστέρι ανακαλύφθηκε στη Γαλλία


Το μήνυμα, τοποθετημένο μέσα σε μια ειδική κάψουλα, ανακάλυψε ένα ζευγάρι που έκανε τη βόλτα του σε περιοχή της ανατολικής Γαλλίας. Το μήνυμα φαίνεται ότι είχε γραφτεί κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου από έναν Πρώσο στρατιώτη του πεζικού στην περιοχή Ίνγκερσχαϊμ της Γαλλίας, και ότι απευθυνόταν σε κάποιον ανώτερό του αξιωματικό, στον οποίο περιέγραφε λεπτομερώς ελιγμούς του στρατού.

Το γράμμα, το οποίο ταλαιπώρησε τους ειδικούς στο να το αναγνώσουν σωστά, λόγω της φθοράς που είχε υποστεί και του δυσνόητου γραφικού χαρακτήρα του στρατιώτη, φαίνεται να φέρει την ημερομηνία «10η Ιουλίου», με το έτος να πρόκειται είτε για το 1916, είτε για το 1910.

Το κείμενο της επιστολής είναι το εξής: «Η διμοιρία Πότχοφ δέχεται πυρά καθώς πλησιάζει το δυτικό όριο του χώρου παρέλασης, η διμοιρία Πότχοφ πυροβολείται και επαναχωρεί μετά από λίγο. Στο Φέχτβαλντ αποδυναμώθηκε μισή διμοιρία. Η διμοιρία Πότχοφ επαναχώρησε με σημαντικές απώλειες».

Εκείνη την περίοδο, η περιοχή Ίνγκερσχαϊμ, η οποία πλέον αποτελεί τμήμα της Αλσατίας στην ανατολική Γαλλία, ανήκε στη Γερμανία.

Το σπανιότατο εύρημα πλέον θα αποτελεί μόνιμο έκθεμα στο μουσείο Orbey του Ίνγκερσχαϊμ, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΠΗΓΗ: The Guardianeleftherostypos.gr


 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια