Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εντολή Χαρδαλιά 1 λεπτό μετά τον σεισμό στη Σάμο: "Διώξτε τον κόσμο από την παραλιακή..."


Σωτήρια για τις ζωές και την ακεραιότητα αρκετών ανθρώπων στη Σάμο εκτιμάται πως ήταν η εντολή- παραίνεση του κ. Χαρδαλιά προς αξιωματικούς της πυροσβεστικής, επικεφαλής των υπηρεσιών στη Σάμο.
 
Σύμφωνα με όσα σημειώνουν στο bloko.gr αξιωματικοί του σώματος, περίπου ένα λεπτό με το σεισμό, ο κ. Χαρδαλιάς επικοινώνησε με τον υποστράτηγο Γιάννη Σταμούλη, ζητώντας του να γίνει άμεση εκκένωση της παραλιακής οδού στο Βαθύ. 
 
Παρότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη περί ακανόνιστου κυματισμού, οι υπηρεσίες με επικεφαλής τον υποστράτηγο ξεκίνησαν τη διαδικασία και με φωνές κάλεσαν τον κόσμο να μετακινηθεί προς τα πάνω, ενώ φρόντισαν να κλείσει σταδιακά ο δρόμος. Η πρώτη ένδειξη για "φούσκωμα" της θάλασσας ήταν μόλις οι πυροσβέστες έφτασαν στο τέλος της οδού και στο κεντρικό λιμεναρχείο. Λίγη ώρα αργότερα τα πρώτα κύματα του τσουνάμι άρχισαν να σαρώνουν την παραλιακή, να παρασέρνουν αυτοκίνητα και να εισβάλουν στα καταστήματα.

Εάν δεν είχε γίνει η εκκένωση, λένε στο bloko.gr αξιωματικοί της πυροσβεστικής, "η πιθανότητα για ύπαρξη θυμάτων ήταν πολύ πιθανή, καθώς πολύς κόσμος, ειδικά με την παρουσία του στρατηγού, πείστηκαν κι απομακρύνθηκαν".
 
Βέβαια, όπως επίσης σημειώνεται, υπήρξαν ευτυχώς λίγοι, που επιδόθηκαν στον ... μοντερνισμό της λήψης φωτογραφιών και βίντεο από την επέλαση του τσουνάμι. Ευτυχώς πάντως χωρίς κάποια σωματική ή περαιτέρω βλάβη για τους ίδιους. 
 
   




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια