Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ SUZANNE EATON: Ο… στιγματισμός της Κρήτης και το “ευχαριστώ” της οικογένειας



Μπορεί η γερμανική Bild που κάλυψε εκτενώς τη δίκη για την ανατριχιαστική υπόθεση της Αμερικανίδας μοριακής βιολόγου Suzanne Eaton να αναφέρεται με πηχυαίους τίτλους στον «δολοφόνο της Κρήτης», όμως τουλάχιστον η αδερφή της άτυχης γυναίκας δεν παρέλειψε να εκφράσει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της σε όλους εκείνους (και ήταν πάρα πολλοί) που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό της Sue και συμπαραστάθηκαν στην οικογένεια. Ο πόνος και η οργή δεν επισκίασαν το αίσθημα δικαιοσύνης μέσα της.

Η αδερφή της Suzanne Eaton δεν έριξε ανάθεμα στην Κρήτη και στους ανθρώπους της. Απεναντίας ένιωσε την ανάγκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής της και αυτό ήταν βάλσαμο και παρηγοριά για όλους τους κρητικούς καθώς δεν μας αξίζει ένας τόσο άδικος στιγματισμός.

Τουλάχιστον προσβλητικός για την Κρήτη είναι ο τίτλος της Γερμανικής Bild για τη δολοφονίας της Suzanne Eaton, όπου αναφέρεται στο «δολοφόνο της Κρήτης»Ο 28χρονος Γ.Π,  όπως έγραψε η «Π», είχε την «ευκαιρία» να ζητήσει έστω έμπρακτη συγχώρεση. Όμως δεν το έκανε. Πρόβαλε ισχυρισμούς παράνοιας και λογικής στηριζόμενος σε ψέματα αλλά και σε κάποια ευρήματα  της δικογραφίας, τα  οποία φρόντισε να ερμηνεύσει κατά το συμφέρον του. Από τη μία ζητούσε συγγνώμη και από την άλλη μεθόδευε την απενοχοποίηση του εμπλέκοντας σατανάδες, φωνές, αστυνομικές πιέσεις κλπ.

Ψυχίατρος: «Αξιοθαύμαστος ο τρόπος που λέει ψέματα»

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που είχε συντάξει η διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ Ν. Τρίπολης και η οποία διαβάστηκε στο δικαστήριο. Μετά από κάποιες συναντήσεις και αφού έχει λάβει το ιστορικό του, η γιατρός ζητά να μεταφερθεί ο κατηγορούμενος από τις φυλακές Τρίπολης στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Κορυδαλλού ώστε να γίνουν όλα τα ψυχομετρικά τεστ και να διαγνωστεί τυχόν πάθηση «διότι δεν πείστηκα από την περιγραφή των ψυχωσικών συμπτωμάτων που προανέφερε».

Όπως επισημαίνει η ψυχίατρος, ο 28χρονος εμφανίζεται  να είχε μυηθεί στον σατανισμό από 8ετίας. Αυτό το επικαλέστηκαν αρχικώς  οι γονείς του, λέγοντας ότι τούς  είχε στείλει κάποια γράμματα μετά το φόνο. Τα γράμματα αυτά ωστόσο δεν παραδόθηκαν αρμοδίως.

Σε επόμενη συνεδρία της ψυχιάτρου  με τον 28χρονο, ο τελευταίος αναφέρεται στον σατανισμό, ισχυριζόμενος ότι μυήθηκε σε αυτόν μετά από κάποιες σχέσεις που είχε. Περιγράφει οπτικο-ακουστικές ψευδαισθήσεις και παραληρητικές ιδέες σε σχέση με τον Σατανά.

Ως προς το έγκλημα, ισχυρίζεται ότι βρισκόταν  «κάτω από καταιγίδα ψευδαισθήσεων που σχετίζονται με τον Σατανά (οι φωνές του λένε να κάνει κακό ειδικά όταν έβλεπε γυναίκες). Στην ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αναφέρεται ακόμα ότι ο 28χρονος όσο είναι έγκλειστος βλέπει τον ιερέα της φυλακής, από την άλλη ισχυρίζεται ότι κάνει τελετές μέσα στη φυλακή ενώ ζητά συνεχώς βιβλία και έντυπα σχετιζόμενα με τον σατανισμό.

«Στη μητέρα του είχε γράψει στα γράμματα ότι βίασε το θύμα νεκρό ενώ στην εξέταση το αρνείται» επισημαίνεται.

Λίγες ημέρες μετά, στις 23 Οκτωβρίου 2019, ο 28χρονος επισκέπτεται τα εξωτερικά ιατρεία της Ψυχιατρικής κλινικής και αρνείται τα πάντα σε σχέση με τον σατανισμό.

Στα μέσα Νοεμβρίου μεταφέρεται στον Κορυδαλλό και υποβάλλεται στα απαιτούμενα τεστ. Με βάση την ιατρική γνωμάτευση δεν ανιχνεύεται μείζονα ενεργός ψυχοπαθολογία ενδεικτική σοβαρής ψυχικής νόσου. Χαρακτηρίζεται σαν «διαταραχή προσωπικότητας αντικοινωνικού τύπου με απουσία συναισθηματικής ανταπόκρισης, ψυχραιμία και ψυχρότητα και συχνά ψεύδη».

Τον Ιανουάριο του 2020, σε συνάντηση του με την ψυχίατρο, ο 28χρονος «δικαιολογεί το φόνο σαν ατύχημα» και αναφερόμενος στον σατανισμό, παραδέχεται ότι τα είπε για να αποφύγει τις συνέπειες, λέγοντας ψέματα ακόμα και στους δικούς του. Εκεί «σκάει» και το θέμα των απειλών από τις Αρχές.

«Ιδιαίτερης σημασίας είναι ότι ακόμα και το διάστημα που έλεγε ψέματα, ουδέποτε ήθελε να χαρακτηριστεί ψυχωσικός και να εκτελέσει την ποινή του σε Ψυχιατρείο, την οποία επιθυμεί να εκτελέσει στη φυλακή».

Η ψυχίατρος αποφαίνεται ότι ο 28χρονος δεν ήταν σε διατάραξη πνευματικών λειτουργιών ή συνείδησης την εποχή του εγκλήματος ή και στην παρούσα. Αν όντως ήταν, θα είχε επιβαρυνθεί η κατάσταση του και θα χρειαζόταν θεραπεία όλο αυτό το διάστημα, ενώ ο ίδιος αναίρεσε τα πάντα, όσα έλεγε Ιούλιο-Οκτώβριο περί σατανισμού κλπ και ισχυρίζεται ότι τον πίεσαν οι Αρχές.

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στην πτωχή ανταπόκριση συναισθηματικού τύπου που εμφανίζει όλο αυτό το διάστημα όπου το συναίσθημα δεν έχει διακύμανση ενώ ο τρόπος που λέει ψέματα είναι αξιοθαύμαστος».



Ευαγγελία Καρεκλάκη

https://www.patris.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια