Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρυσή Αυγή: Η ώρα της φυλακής - Το σχέδιο Prison Safe


Σχέδιο… PRISON SAFE για το "διευθυντήριο" και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που θα περάσουν το κατώφλι διαφόρων φυλακών της Ελλάδας. Από την στιγμή που ο Εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών, υπογράψει τα έγγραφα εκτέλεσης φυλάκισης, θα ακολουθήσουν οι συλλήψεις και η μεταγωγή τους στα σωφρονιστικά καταστήματα που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχει επιλέξει ο δικαστικός λειτουργός.

Για τη διαμονή τους σε αυτά υπάρχει αντίστοιχος αστυνομικός σχεδιασμός ασφάλειας σε συνεργασία με τους διοικητές των φυλακών και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, οι καταδικασμένοι θα μεταφερθούν σε φυλακές τύπου Β, όπως αυτές της Νιγρίτας Σερρών, Τρικάλων, Δομοκού, Μαλανδρίνου, Κέρκυρας και Αγίου Στέφανου Πατρών.

Ερευνα κελιών ακόμη και δύο φορές την ημέρα

Από εκεί και έπειτα ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έρευνα των κελιών τους μία ακόμη και δύο φορές την ημέρα, από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών των φυλακών, για τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων ή αυτοσχέδιων όπλων. Οι φυλακισμένοι της Χρυσής Αυγής θα βρίσκονται υπό 24ωρη φυσική και τεχνική παρακολούθηση με κάμερες, ενώ θα υπάρχει έλεγχος των επικοινωνιών και επισκεπτηρίων τους.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές θα έχουν personal (ιδιωτικός)… προαυλισμός-άσκηση σε διαφορετικές ώρες και μακριά από τους υπόλοιπους έγκλειστους. Οι συγκεκριμένες ενέργειες στοχεύουν στην αποτροπή επιθέσεων εναντίον τους ακόμη και αυτοτραυματισμών.

Για την "κατανομή" των καταδικασμένων του νεοναζιστικού μορφώματος σε διάφορες φυλακές, πτέρυγες και κελιά έχει εξεταστεί το επίπεδο των σχέσεων ανάμεσά τους προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αντιπαραθέσεις και διαπληκτισμοί εκείνων που βρίσκονται σε ρήξη.

Μακριά από τρομοκράτες και αντιεξουσιαστές

Σημαντική παράμετρος που έχει τεθεί, είναι η φυλάκισή τους σε σωφρονιστικά καταστήματα που δεν βρίσκονται έγκλειστοι καταδικασμένοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις και αντιεξουσιαστές, γι αυτό υπάρχουν σχετικές συστάσεις και εισηγήσεις να αποκλειστεί η περίπτωση των φυλακών Κορυδαλλού.

Aποκλείονται αγροτικές φυλακές και φυλακές έγκλειστων για οικονομικά εγκλήματα λόγω χαλαρών συνθηκών κράτησης. Επισημαίνεται ότι σε αρχικό στάδιο και πιθανόν για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης αδειών.

 

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

https://www.thetoc.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια