Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί λέει η ΕΛΑΣ για τα covid μπαρ - Τί υποστηρίζουν αρχιφύλακας και υποδιοικτής τμήματος


Το περιστατικό, για το οποίο ήδη σας έχει ενημερώσει το bloko.gr σημειώθηκε σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στις σχετικές εκθέσεις, πρωινές ώρες στις 24 Οκτωβρίου. κατά τη διάρκεια ελέγχου σε 4 μπαρ στην περιοχή της τρούμπας.
 
Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι αστυνομικοί του συνεργείου ελέγχου, "τα 4 καταστήματα λειτουργούσαν κανονικά πέραν του επιτρεπτού ωραρίου και στο καθένα από αυτά βρισκόταν μεγάλος αριθμός ατόμων. Σε βάρος των ιδιοκτητών επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα και ξεκίνησε η διαδικασία προσαγωγής του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα".
 
Σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς του συνεργείου, "κατά τη διάρκεια αποχώρησης από το σημείο, "πλησίασε τον επικεφαλής υπαστυνόμο ο αρχιφύλακας Γκ.... και αφού δήλωσε την ιδιότητα του, τον ενημέρωσε ότι το κατάστημα με την επωνυμία Μ... ήταν κλειστό κατά τη διάρκεια του ελέγχου και διαβεβαίωσε πως και ο ίδιος παρών και θα μπορούσε να βεβαιώσει ενόρκως αν χρειαζόταν".
 
Στη συνέχεια, όπως καταγράφεται στις σχετικές εκθέσεις κι ενώ πραγματοποιήθηκε η προσαγωγή, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο υποδιοικητής του τμήματος με τον αξιωματικό υπηρεσίας, ζητώντας να συνομιλήσει με τον επικεφαλής αξιωματικό του συνεργείου, "τονίζοντας του πως δεν εφαρμόζει σωστά τη διαδικασία....". Ο τελευταίος ενημέρωσε για την όλη κατάσταση τον αναπληρωτή διευθυντή ΓΑΔΑ κι εκείνος με τη σειρά του τον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά, για να καταλήξει η όλη περίεργη αυτή υπόθεση στους αδιάφθορους, οι οποίοι μετά την ενημέρωση του εισαγγελέα ξεκίνησαν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
 
Ο επικεφαλής αξιωματικός του συνεργείου φέρεται να κατέθεσε πως τόσο ο αρχιφύλακας όσο και ο αστυνόμος υποδιοικητής του αρμόδιου ΑΤ "δεν προσπάθησαν με οποιοδήποτε τρόπο να παρακωλύσουν τις νόμιμες διαδικασίες... και ανέφερε πως η διαφωνία με τον υποδιοικητή ανέκυψε για το εάν υφίσταται ή όχι ποινική παράβαση ώστε ν' ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία".

Ο αρχιφύλακας υποστηρίζει πως στη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου που έγινε στις 00.10 βρισκόταν στο κατάστημα με την επωνυμία Μ... το οποίο "είχε σταματήσει τη λειτουργία του για τους θαμώνες και θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τον επικεφαλής υπαστυνόμο, χωρίς να παρεμποδίσει τη διαδικασία.
 
Όπως προέκυψε ο υποδιοικητής του τμήματος βρισκόταν σε άδεια σκοπού "επί θετικού αποτελέσματος covid σε εξέταση του στις 22 Οκτωβρίου".
 
 
 
του Γιώργου Καραϊβάζ 


 
 
 
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια