Γιάννης Λαγός: Την «γλιτώνει» – προς το παρόν – λόγω covid _19 ;


O κορονοϊός «μπλοκάρει» χρονικά την άρση ασυλίας του Λαγού; Η αρμόδια Επιτροπή που θα επιληφθεί το ζητήματος Λαγού, λόγω κορονοϊού έχει να συνεδριάσει στις Βρυξέλλες με δια ζώσης παρουσία , από τον περασμένο Μάρτιο. Αυτό δίνει και μια τάξη μεγέθους για το χρονικό διάστημα που μπορεί να χρειαστεί για να συζητηθεί το θέμα και αποφασίσει η Ολομέλεια κατά πλειοψηφία μετά την εισήγηση της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων.

Συγκεκριμένα :

Σε μείζων θέμα προς συζήτηση στα παρασκήνια του Ευρωκοινοβούλιου εχει μετατραπεί το ζήτημα άρσης της ασυλίας του Ευρωβουλευτή που καταδικάστηκε ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Γ. Λαγός που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών ξέρει πως η άρση της ασυλίας του σημαίνει αυτομάτως πως θα πάει στη φυλακή και έχει ρίξει όλα τα χαρτιά του σε αυτό.

Ήδη όμως οι διεργασίες δίνουν και παίρνουν στα ανώτερα κλιμάκια του κοινοβουλίου, καθώς δεν είναι και το πιο σύνηθες εν ενεργεία ευρωβουλευτής να καταδικάζεται ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης.

Φάκελοι

Ο Λαγός έχει ετοιμάσει έναν ογκώδη φάκελο με δηλώσεις κυρίως πολιτικών και αναφορές Μέσων Ενημέρωσης και τον υποβάλλει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επικεφαλής της νομικής ομάδας είναι ο Κάρλο Ταορμίνα , Ιταλός καθηγητής ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

Ο στόχος του είναι να πάει τον φάκελο αμέσως μετά στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου. Κι αυτό διότι σύμφωνα με τον κανονισμό, η ασυλία δεν αίρεται εφόσον εχει παραβιαστεί το τεκμήριο αθωότητας. Αυτή είναι η απάντηση γιατί έκανε την περιοδεία της μίας ημέρας από το δικαστήριο.

Κορονοιός

Το ζήτημα όμως είναι πως οι συνεδριάσεις της επιτροπής Νομικών Θεμάτων για άρσεις ασυλίας, δεν γίνονται με τηλεδιάσκεψη αλλά εκ τους σύνεγγυς γιατί απλώς η ψηφοφορία για την άρση ή όχι είναι μυστική.

Το πρόβλημα είναι, ότι η Επιτροπή αυτή εχει να συνεδριάσει εκ του σύνεγγυς από τον περασμένο Μάρτιο!

Θα συνεδριάσει εκ νέου, αμέσως για τον Λαγό; Θα φανεί τις επόμενες μέρες.

 

https://www.dikastiko.gr