Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χώρα μούτσος μπαταχτσήδων εφοπλιστών


Τέσσερις εφοπλιστές, τέσσερις από τους πιο πλούσιους Έλληνες, από αυτούς που βλέπουμε στην τηλεόραση συχνά να καυχιούνται για τη ζωή και τον πλούτο τους, κατάφεραν να εξασφαλίσουν πως δεν θα πληρώσουν ποτέ μισό δισεκατομμύριο που είχαν πάρει δάνειο από την Πειραιώς.

Πρόκειται για την αποκάλυψη που κάνει την Κυριακή το Documento, η οποία δεν εκθέτει το μέγεθος ενός σκανδάλου, αλλά κάνει ξεκάθαρο πως η χώρα όλη είναι μούτσος κάποιων μπαταχτσήδων εφοπλιστών.

Είναι καραβοκύρηδες με τα λεφτά μας και κιμπάρηδες σκορπίζοντας χρήμα που δεν τους ανήκει.

Πρωταγωνιστής σε όλα αυτά η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία όπως και όλες οι Τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκε από τον ελληνικό λαό. Σήμερα η Τράπεζα προχωρά σε κατασχέσεις σπιτιών ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν, αλλά με διάφορες μεθοδεύσεις χαρίζει απλόχερα σε όσους έχουν και σκορπάνε προκλητικά.

Με πολύπλοκες μεθοδεύσεις, οι διοικήσεις της Τράπεζας Πειραιώς, αφού αποδέχθηκαν και συμφώνησαν πως οι δανειολήπτες εφοπλιστές δεν είχαν να πληρώσουν, «πούλησαν» τα κόκκινα δάνεια σε εταιρεία με μεγάλο κούρεμα, η οποία με τη σειρά της επέστρεψε τα πλοία και τα περιουσιακά στοιχεία στους ίδιους εφοπλιστές με ελάχιστο τίμημα. Μια καλοστημένη κομπίνα με συνεργό την Τράπεζα η οποία δεν φρόντισε καν να πάρει τα λεφτά από την εταιρεία που πούλησε τα δάνεια.

Η Πειραιώς απλώς ενέγραψε ζημιά, οι εφοπλιστές κέρδη, αλλά για την κυβέρνηση ούτε γάτα ούτε ζημιά, αφού ρύθμισε ώστε να αμνηστεύονται οι τραπεζίτες και οι δανειολήπτες τέτοιου είδους αν δεν υπάρχει έγκληση. Και έγκληση από την Τράπεζα Πειραιώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου, φυσικά δεν υπήρξε.

Την ώρα βέβαια που γίνονταν τα κουρέματα των εφοπλιστών γιατί κατά την Τράπεζα δεν είχαν να πληρώσουν, ο ένας από αυτούς διαφήμιζε πως αγόρασε πλοία 400 εκατομμυρίων ευρώ ενώ κάποιος άλλος, φωτογραφιζόταν δίπλα στη νέα του Ferrari, αξίας 1,5 εκατομμυρίου.

Ο λόγος που είναι τόσα εξόφθαλμα προκλητικοί, είναι ότι γνωρίζουν πως δεν κινδυνεύουν. Δεν θα τιμωρηθούν, δεν θα πληρώσουν και θα συνεχίσουν να εμφανίζονται ως περήφανοι Έλληνες που διαφεντεύουν τις θάλασσες. Στο μεσοδιάστημα από τα γκαλά και τις φιλανθρωπικές τους προσφορές (με τα λεφτά των άλλων) θα δηλώνουν σκληροί αγωνιστές για την Ελλάδα.

Φυσικά αυτοί κάνουν τη δουλειά τους , αν αυτό θεωρούν δουλειά τους . Το θέμα είναι πως η χώρα είναι απροστάτευτη από την επίσημη ληστεία που συντελείται εναντίον της. Τραβάει κουπί στη γαλέρα των μπαταχτσήδων. Πληρώνει από τα έξοδά και τα δάνειά τους έως τα εξεζητημένα γούστα τους

Η έρευνα του Documento είναι αποκαλυπτική αλλά και εξοργιστική. Δεν γίνεται να συνεχίσει να λειτουργεί έτσι η χώρα. Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν τα σπίτια του εργαζόμενου και να χαρίζουν χρήματα σε αυτόν που ανάβει πούρα με χαρτονομίσματα. Η πρώτη ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση ,αλλά ευθύνες υπάρχουν και στα πολιτικά κόμματα που επιτρέπουν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση ως κανονικότητα της χώρας. Ως πότε;

 

https://www.documentonews.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια