Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΜΠΡΟΣΤΑ: Η χειρότερη Διοίκηση για την Π.Ο.ΑΣ.Υ., σαφώς η καλύτερη για την Π.Ο.ΑΞ.Ι.Α.


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τού συνδυασμού ΜΠΡΟΣΤΑ: Μπορεί σε ορισμένους αυτό να ακούγεται παράξενο, πλην όμως, είναι εντελώς λογικό διότι συμβαίνει.

Με ανακοινώσεις τους κάποιοι συνδικαλιστές της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., μαζί με το δικό τους έργο, εξυμνούν και το ανύπαρκτο και καταστροφικό για το χαμηλόβαθμο προσωπικό έργο, της Διοίκησης της Π.Ο.ΑΣ.Υ.. Αυτό γίνεται γιατί από την ανεπάρκεια των μεν κερδίζουν οι δε. Ειδικά ως προς την κλεψύδρα των οικονομικών απολαβών άδειασε από τη μεριά των χαμηλόβαθμων αστυνομικών, και γέμισε από αυτή των υψηλόβαθμων. Αυτό φυσικά συνέβη στο τελευταίο μισθολόγιο που δημιούργησε τον κατεχόμενο βαθμό. Οι συνδικαλιστές της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. είχαν την τύχη, πέρα από την ικανότητα των δικών της εκπροσώπων, να υπάρχει μια ανίκανη Διοίκηση στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., και δικαίως είναι ικανοποιημένοι. Μια ανίκανη Διοίκηση που δεν μπόρεσε να διαχειρισθεί και να διαπραγματευτεί με τη στοιχειώδη επάρκεια, τα οικονομικά συμφέροντα του χαμηλόβαθμου προσωπικού.

Τα αποτελέσματα του μισθολογίου, που ουσιαστικά κατέστρεψε και εξαθλίωσε οικονομικά όλους τους χαμηλόβαθμους, μακριά από τις αποφάσεις του ΣτΕ, όξυνε τις μισθολογικές διαφορές με τους υψηλόβαθμους. Φυσικά η Π.Ο.ΑΞΙ.Α. έπραξε αυτό που όφειλε, για την πλειοψηφία των μελών που εκπροσωπεί και μπράβο της! Όμως τι έγινε με τη σημερινή διοίκηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ..;

Η ακαταλληλότητα, η ανικανότητα, η αναποτελεσματικότητα και η συνδικαλιστική διαπλοκή είναι αυταπόδεικτη. Βαθμολόγιο χωρίς αντίκρισμα, που το μόνο που θα δώσει είναι ένα επιχείρημα στην πολιτική και φυσική Ηγεσία ότι… «…να εμείς το κάναμε όπως το ζητήσατε…». Συνάδελφοι που υπηρετούν στην Αττική παραμένουν εγκλωβισμένοι, λόγω των ελάχιστων θέσεων για μεταθέσεις στην επαρχία, οι οποίες φαίνεται ότι θα μηδενίσουν σταδιακά με τις τελευταίες προσλήψεις.

Οι αστυνομικοί δίνουν καθημερινά τον αγώνα στην πρώτη γραμμή, ασχολούμενοι εκτός των άλλων καθηκόντων τους και με την πανδημία του Covid 19, είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν λάβει κάποιο επίδομα, τουλάχιστον ως μία ελάχιστη επιβράβευση, για το σημαντικό κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά. Ως προς το επικίνδυνο και ανθυγιεινό και τις αποφάσεις του ΣτΕ, ούτε κουβέντα!!!

Παρουσιάζουν ως επιτυχία την πρόταση (που δεν ήταν καν δική τους) για να αυξηθεί το πλαφόν των ωρών για τη νυχτερινή αποζημίωση! Δεν σκέφτηκαν βέβαια ότι δεν πρέπει να υφίσταται καν πλαφόν, έτσι όπως λειτουργεί στην Ελληνική Αστυνομία καθώς αυτό αντίκειται στο εργατικό δίκαιο. Επιπλέον ουδέποτε ίσχυσε διότι πολλοί συνάδελφοι εργάζονταν παραπάνω ώρες, από αυτές που προβλέπονταν από το πλαφόν που είχε οριστεί, χωρίς στην ουσία να τις αμείβονται. Άρα ο ορός «πλαφόν», έτσι όπως λειτουργεί στην Ελληνική Αστυνομία, σε σχέση με τη νυχτερινή εργασία, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται καν, από εκπροσώπους εργαζομένων.

Αυτό που επιβάλλεται να αιτηθεί, ένα υγιές Συνδικαλιστικό Κίνημα, είναι η κατάργηση του πλαφόν της νυχτερινής αποζημίωσης και παράλληλα, η ρητή απαγόρευση για εργασία πάνω από συγκεκριμένες ώρες το μήνα (προς αποφυγή της εξουθένωσης των εργαζομένων). Και ειδικά η αύξηση του ποσού αποζημίωσης για κάθε ώρα νυχτερινής εργασίας, όπως και η αύξηση της αποζημίωσης για την εργασία πέραν του πενθημέρου, οι οποίες παραμένουν καθηλωμένες εδώ και δέκα (10) περίπου χρόνια !!!

Ασχολήθηκαν καθόλου με αυτά τα ζητήματα; Ή μάλλον, πιστεύει κάποιος ότι έχουν την αντιληπτική ικανότητα για να μπορέσουν να ασχοληθούν;

Όσο αυτοί θα συνεχίσουν με την ανικανότητα και τις παραλείψεις τους να υποτιμούν και να υποβαθμίζουν ένα ολόκληρο κλάδο εργαζομένων, εμείς θα είμαστε εδώ να αποκαλύπτουμε την ανεπάρκεια τους, κοινωνώντας παράλληλα με κάθε πρόσφορο τρόπο τις εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις μας.








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Πολύ εύστοχες οι διαπιστώσεις συνεχίστε έτσι