Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λαμία: Πέταξε στο τζάκι τα ναρκωτικά για να γλιτώσει τη σύλληψη


Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας το μεσημέρι της Πέμπτης σε περιοχή της Λαμίας, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προηγήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, που είχε ως αποτέλεσμα να διακριβωθεί η μεθοδολογία δράσης των συλληφθέντων, σύμφωνα με την οποία προέβαιναν στον εμποτισμό φυτικών αποσπασμάτων με χημικές ουσίες, υπαγόμενες στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, τα οποία ακολούθως διέθεταν προς χρήση.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, εντοπίστηκε αρχικά ένας εκ των συλληφθέντων, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, απέρριψε σε αναμμένο τζάκι του σπιτιού, ποσότητα εμποτισμένων φυτικών αποσπασμάτων και ένα μπουκάλι που περιείχε υγρό εμποτισμού, ενώ ακολούθως επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει.

Από το αναμμένο τζάκι, οι αστυνομικοί κατάφεραν να περισυλλέξουν μέρος της απορριφθείσας ποσότητας των φυτικών αποσπασμάτων, καθώς και το ανωτέρω καμένο μπουκάλι με το υγρό, τα οποία κατασχέθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στην οικία, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

αυτοσχέδιο τσιγάρο, το οποίο περιείχε φυτικά αποσπάσματα εμποτισμένα με χημικές ουσίες που υπάγονται στην νομοθεσία περί ναρκωτικών, αναμεμιγμένα με καπνό,
(2) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα, συνολικού μεικτού βάρους (148) γραμμαρίων,
πλήθος χάρτινων περιτυλιγμάτων, πρόσφορα για τη συσκευασία των ναρκωτικών,
πλαστικό μπουκάλι με υγρό εμποτισμού, μεικτού βάρους (418) γραμμαρίων,
μεταλλικός τρίφτης κάνναβης,
ηλεκτρικό μίξερ, με υπολείμματα φυτικών αποσπασμάτων,
αεροβόλο όπλο (τυφέκιο),
μεταλλικό ξίφος, συνολικού μήκους (55) εκατοστών,
το χρηματικό ποσό των (190,50) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο δεύτερος συλληφθείς εντοπίστηκε, λίγη ώρα αργότερα πλησίον της οικίας, να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στη κατοχή του και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επιπλέον το ανωτέρω όχημα, καθώς και (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες από την οικία τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας και επιτήρησης της περιοχής, πλησίον της οικίας τους, χρησιμοποιώντας τα προαναφερόμενα οχήματα, με σκοπό να αποτρέψουν τον εντοπισμό τους από τις Διωκτικές Αρχές.

Γίνεται μνεία ότι ένας εκ των συλληφθέντων, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών .

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια