Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόταση για σύσταση-ίδρυση Υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών σε τραυματίες αστυνομικούς


Κείμενο τού Γιάννη Τυπάλδου: Από την ενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1984 έως σήμερα έχουν τραυματισθεί θανάσιμα εκατόν τριάντα τέσσερις (134) αστυνομικοί συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών, τροχαίων και άλλων ατυχημάτων εν ώρα Υπηρεσίας.

Με λίγα λόγια, τέσσερις (4) συνάδελφοί μου κάθε χρόνο κάνουν την υπέρτατη θυσία, για την πατρίδα, για την κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια, για σένα, για μένα.
Επιπροσθέτως, ο αριθμός των τραυματιών αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας είναι πενταψήφιος.
Με βάση τα ανωτέρω, θεωρώ πως η ανά Διεύθυνση σύσταση-ίδρυση Υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών σε αστυνομικούς που βρίσκονται σε ανάγκη, θα μπορούσε να συμβάλει ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες αύξησης των παραπάνω αριθμών.
Η συγκεκριμένη Υπηρεσία θα λειτουργεί έχοντας διαθέσιμα τουλάχιστον δυο (2) υπηρεσιακά ασθενοφόρα τα οποία θα χρησιμοποιούνται είτε από συναδέλφους ειδικών καθηκόντων (εκπαιδευμένοι - πιστοποιημένοι στη παροχή πρώτων βοηθειών), είτε από εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό.
Κλείνοντας, αν υλοποιηθεί αυτή η πρόταση, είναι σίγουρο ότι οι συνάδελφοι που επιχειρούν καθημερινά θα νοιώθουν πιο ασφαλείς αλλά και θα υπάρξει σημαντική ελάφρυνση από περιστατικά στο κέντρο του Ε.Κ.Α.Β..

ΤΥΠΑΛΔΟΣ Ιωάννης-Παναγιώτης, Εκλεγμένος Αντιπροσωπος στην ΠΟΑΣΥ, Μέλος ΜΠΡΟΣΤΑ Ν/Α Αττικής,
ΔΙ.ΑΣ Ν/Α Αττικής









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ δεν υπάρχει μαντήλι να κλάψουμε και ο κύριος ζητάει την ίδρυση υπηρεσίας για να λουφάρουν οι "εκπαιδευμένοι" στις πρώτες βοήθειες!!
Ολόκληρη ΓΑΔΑ κι ασθενοφόρα έχουβ μόνο τα πολυϊατρεία και η ΔΑΕΑ τα οποία τα επανδρώνουν εκτός του γιατρού,μόνο οδηγοί χωρίς καμμία εκπαίδευση σε Α' βοήθειες....κανένα άλλο αστειάκι θα πει κανείς;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έφυγε ο Βαγγέλης από την ζωή κ έγραψε αμέσως άρθρο ο ιδιος καλύτερα λέει να αργής πάρα να λένε γτ δεν ήρθες
Ρρρεεεεε δεννννννν παμεεεεεε κααλλλααα λεεεμεεε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριε Τυπάλδο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τον ξαφνικο ενθουσιασμό σας να μαχεστε και ως όντας εκλεγμένο μέλος της ποασυ να επιζητειτε πράγματα που θα βελτίωναν όντως την επιχειρησιακή ζωή του Έλληνα αστυνομικού και δη του αστυνομικού της πρώτης γραμμής(αμεση δράση.. Δίας)
Έχω επίσης την τύχη να σας ενθυμουμαι και από την δράση σας στο πόστο του βοηθού αλαγαρχη της β αλλαγής...και παρατηρώ τω όντι μια θεαματική αλλαγή της στάσης σας και μια αναθεώρηση πάνω σε διάφορα ζητήματα όπως πχ της προσέλευσης στην υπηρεσία όπως δηλώσατε σε μια πρόσφατη ανάρτηση σας τονίζοντας ότι #καλύτερα να αργήσεις παρά να μην φτάσεις ποτέ στην υπηρεσία# να σας εθυμησω λοιπόν ότι απέχει παρασάγγας η ως άνω δηλωση σας από την στάση που τηρουσατε τότε προς τους συναδέλφους που αργοπορουσαν ...
Αυτά για την ιστορία...
Τώρα για το παρών... χαίρομαι για την αλλαγή σας και επειδή διακρίνω ότι έχετε κάποιες καλές ιδέες και απόψεις που θα καλυτερεύσουν τις συνθήκες εργασίας και επειδή μαχεστε με σθένος για τα δικαιώματα των συναδέλφων που καταστρατηγούνται στις μέρες μας ...θα ήθελα να σας δω να προτείνετε από την θέση που τώρα κατέχετε και σας δίνετε η ευκαιρία ως αντιπρόεδρος της ποασυ τουλάχιστον για την λήψη ενός επιδόματος δικυκλιστη...ως ελάχιστο δείγμα της ηθικής αναγνώρισης του έργου και επί του πρακτεως καθώς δείγμα και αυτό της αναγνώρισης των τόσων θυμάτων που σωστά αναφέρατε έπεσαν στον καθήκον